Hoofd : Bestandsextensies : .ncx Het dossier

.ncx Bestandsextensie

Bestandstype EPUB Navigation Control XML File

Ontwikkelaar IDPF
Categorie eBook-bestanden
Formaat XML

.NCX optienummer

Inhoudsopgavebestand gemaakt volgens de XML-gebaseerde Open Packaging Format (OPF) -standaard, die deel uitmaakt van de EPUB eBoek-specificatie; slaat de documenttitel en de auteur op, evenals de navigatiepunten voor het eBook; gebruikt als onderdeel van een algeheel .EPUB archief.

Meer informatie

Volgens de Open Packaging Format 2.0-specificatie moeten NCX-bestanden worden gemaakt met een overeenkomstig .OPF -bestand, dat de lineaire leesvolgorde en andere eBook-metadata bevat.

OPMERKING: Sinds NCX bestanden worden opgeslagen in een XML-indeling, ze kunnen worden bekeken en bewerkt met een teksteditor.

Programma's die openen NCX bestanden
Windows
Nuance OmniPage
KDE Okular
Calibre
Adobe Digital Editions
Geometer Plus FBReader
Linux
KDE Okular
Calibre
Geometer Plus FBReader
Macintosh
KDE Okular
Calibre
Adobe Digital Editions
Geometer Plus FBReader

Over NCX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .ncx is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype EPUB Navigation Control XML File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.