Hoofd : Bestandsextensies : .nc Het dossier

.nc Bestandsextensie

Bestandstype1 Mastercam Numerical Control File

Ontwikkelaar CNC Software
Categorie CAD-bestanden
Formaat Binary

Wat is NC file?

Bestand gemaakt door Mastercam, dat een reeks CAD-programma's bevat die worden gebruikt voor het ontwerpen en produceren van componenten; bevat numerieke besturingsinstructies voor het richten van een werktuigmachine, zoals een boor, tijdens de productie.

Meer informatie

NC-bestanden specificeren 2D- of 3D-machine-toolpaths en hun coördinaten. Ze helpen ook om toolpaths te vertalen naar een formaat dat werktuigmachines kunnen begrijpen.

Programma's die openen NC bestanden

Bestandstype2 mcrypt Encrypted File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.NC optienummer2

Een NC-bestand is een bestand dat is gecodeerd met mcrypt, een Linux-cryptingprogramma waarmee gebruikers bestanden of gegevensstromen kunnen coderen en decoderen. Het bevat een bestand gecodeerd met een algoritme, zoals md5, tiger of whirlpool, gespecificeerd door de gebruiker en beveiligd met een wachtwoordzin.

Meer informatie

mcrypt is een tool die het crypt () -pakket en crypt (1) -commando vervangt. Het programma biedt de optie om een bestand met GNU zip (gzip) -compressie te coderen en comprimeren, die de extensie ".gz.nc" aan het bestand toevoegt, of een directory versleutelen en comprimeren als een TAR-archief gecomprimeerd met gzip, dat de ".tar.gz.nc" -extensie voor het bestand.

Programma's die openen NC bestanden
Linux
mcrypt

Bestandstype3 NetCDF File

Ontwikkelaar Unidata
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.NC optienummer3

Gegevensbestand gemaakt in de NetCDF-indeling (Network Common Data Form), een indeling die wordt gebruikt voor het opslaan van multidimensionale gegevens op een manier die onafhankelijk is van de platforms en disciplines waarvoor het wordt gebruikt; vaak gebruikt door wetenschappelijke onderzoekers voor GIS, atmosferische, klimaat- en oceaanmodelgegevens, evenals voor gegevens in andere gerelateerde velden; omvat beschrijvende informatie over de gegevens naast de gegevens zelf; gebruikt voor het opslaan en uitwisselen van gegevens.

Meer informatie

NC-bestanden kunnen worden gemanipuleerd met behulp van de gratis netCDF-gereedschappen van Unidata, een verzameling bibliotheken die interfaces bieden in de programmeertalen Java, C, C ++, Fortran en Perl. De netCDF-tools behouden achterwaartse compatibiliteit met eerdere versies van bestandsindelingen. NC-bestanden worden ook ondersteund door vele andere applicaties en opdrachtregelhulpprogramma's.

Het netCDF-formaat wordt herkend door organisaties zoals de NASA-norm voor aardbevingsgegevens, het Open Geospatial Consortium en het Federal Geographic Data Committee.

Programma's die openen NC bestanden
Windows
The MathWorks MATLAB
ANDX
Linux
The MathWorks MATLAB
Unidata netCDF
NcView
Macintosh
The MathWorks MATLAB

Over NC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .nc is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype NetCDF File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.