Hoofd : Bestandsextensies : .nav Het dossier

.nav Bestandsextensie

Bestandstype1 Id Tech 3 Bot Navigation File

Ontwikkelaar Valve
Categorie Spelbestanden
Formaat N/A

Wat is NAV file?

navigatiemesh gebruikt door games ontwikkeld met de id Tech 3-game-engine of een afgeleide van de id Tech 3-engine zoals Valve's Source Engine; bespaart een netwerk van beloopbare gebieden binnen een .BSP mapbestand; stelt kunstmatige intelligentie (AI) -bots in staat te weten hoe ze zich op de kaart moeten bewegen.

Meer informatie

NAV-bestanden worden automatisch gegenereerd door de game-engine wanneer een gebruiker voor het eerst een kaart speelt met bots. Het laden kan enkele minuten duren voor grote kaarten. U kunt het NAV-genereerproces handmatig starten door nav_generate in de gameconsole te typen. Je kunt navigatiemeetwerken ook handmatig bewerken door nav_generate 1 in de gameconsole in te voeren terwijl "sv_cheats" is ingeschakeld.

NAV-bestanden zijn vergelijkbaar met .AIN bestanden, maar AIN-bestanden worden vaker gebruikt voor niet-spelers tekens (NPC's) in plaats van bots.

OPMERKING: voorbeeld games die NAV-bestanden gebruiken, zijn Quake 3 (id Tech 3-engine), Counter Strike: Source (Source Engine) en Team Fortress 2 (Source Engine) .

Programma's die openen NAV bestanden
Windows
id Software Quake 3
Linux
id Software Quake 3
Macintosh
Valve Counter-Strike: Source
id Software Quake 3

Bestandstype2 MSN Application Extension File

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

.NAV optienummer2

Extensie gebruikt door sommige MSN (Microsoft Network) softwaretoepassingen; bevat componenten die nieuwe functionaliteit en bestandsondersteuning aan MSN-programma's toevoegen; niet bedoeld om handmatig te worden geopend.

Programma's die openen NAV bestanden
Windows
Used by MSN programs

Over NAV bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .nav is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype MSN Application Extension File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.