Hoofd : Bestandsextensies : .mxf Het dossier

.mxf Bestandsextensie

Bestandstype1 Material Exchange Format File

Ontwikkelaar SMPTE
Categorie Videobestanden
Formaat Binary

Wat is MXF file?

Multimedia-indeling gebruikt door digitale audio- en videoprogramma's; bevat opgenomen audio- en videogegevens, evenals metadata die de media beschrijven die in het bestand zijn opgeslagen; ontworpen door Society of Motion Picture en Television Engineers (SMPTE) als standaardcontainer voor audio- en videogegevens; kan worden geconverteerd naar andere indelingen, zoals .AVI of .MOV .

Meer informatie

MXF-bestanden zijn ontworpen om workflows tussen verschillende platforms, zoals camera's, digitale bewerkingsapparatuur en servers, te stroomlijnen. Het bestandsformaat gebruikt een subset van de Advanced Authoring Format (AAF), die is ontworpen om de uitwisseling van video tussen meerdere leveranciers en platforms te standaardiseren.

OPMERKING: net als elk ander media-containerformaat, de juiste codec moet beschikbaar zijn om de media af te spelen die zijn opgeslagen in een MXF-bestand.

Programma's die openen MXF bestanden
Windows
VideoLAN VLC media player
Adobe Premiere Pro
Avid Pro Tools
Avid Media Composer
Avid Xpress
Grass Valley EDIUS
OpenCube XFReader
OpenCube XFConverter
Aiseesoft MXF Converter
Linux
VideoLAN VLC media player
Macintosh
VideoLAN VLC media player
Adobe Premiere Pro
Avid Pro Tools
Avid Media Composer
Avid Xpress
Aiseesoft MXF Converter for Mac
iOS
VideoLAN VLC for iOS

Bestandstype2 Maxis Font File

Ontwikkelaar Electronic Arts
Categorie Lettertypebestanden
Formaat Binary

.MXF optienummer2

Lettertypebestand gebruikt door Maxis SimCity 4, een leven simulatiegame; opgeslagen in de map \ Fonts \ van de game-installatie en bevat een lettertype zoals Arial, Courier of een ander lettertype; gebruikt voor het weergeven van speltekst.

Meer informatie

OPMERKING: Maxis is een dochteronderneming van Electronic Arts die SimCity-spellen ontwikkelt.

Programma's die openen MXF bestanden
Windows
Electronic Arts SimCity 4
Macintosh
Electronic Arts SimCity 4
iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player

Over MXF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .mxf is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Maxis Font File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.