Hoofd : Bestandsextensies : .mpo Het dossier

.mpo Bestandsextensie

Bestandstype Multi Picture Object File

Ontwikkelaar CIPA
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.MPO optienummer

Een MPO-bestand is een stereoscopische afbeelding die bestaat uit twee 2D .JPG -afbeeldingen die worden gecombineerd tot één 3D-afbeelding.  Het kan worden gemaakt door digitale camera's zoals de Fujifilm FinePix Real 3D-serie of Nintendo 3DS. MPO-bestanden worden meestal gebruikt door 3D-tv's voor het bekijken van 3D-foto's.

Meer informatie

MPO-bestanden gemaakt met digitale camera's worden vastgelegd door de twee lenzen op de digitale camera en vervolgens gecombineerd en als één enkele 3D-afbeelding naast elkaar bekeken. Het beeld verschijnt 3D wanneer het wordt weergegeven op een ondersteunend 3D-apparaat, zoals een 3D-tv. De bestanden kunnen ook worden geconverteerd naar een anagliefafbeelding met een stereoscopisch beeldverwerkingsprogramma en vervolgens worden bekeken met een rood / groene 3D-bril. Standaard JPG-afbeeldingsviewers kunnen ook MPO-bestanden openen, maar je ziet mogelijk slechts een van de twee afbeeldingen, meestal de linkerafbeelding.

MPO-bestanden kunnen ook door Nintendo 3DS worden gemaakt. De bestanden zijn 640x480, wat de schermgrootte van het apparaat is en ze kunnen worden bekeken met NVIDIA 3D Vision Photo Viewer in Windows.

Het MPO-formaat is ontwikkeld door The Camera & Imaging Products Association (CIPA). De specificatie maakt het mogelijk om elk aantal JPG-bestanden in een MPO-bestand op te slaan, maar het meest gebruikelijke gebruik is voor stereoscopische afbeeldingen. Digitale camera's die de Multi Picture Object-afbeeldingen ondersteunen, omvatten de Fujifilm FinePix Real 3D-serie camera's.

OPMERKING: Een ander populair stereoscopisch beeldformaat is het Stereo JPEG-beeldformaat, dat de bestandsextensie .JPS gebruikt.

Programma's die openen MPO bestanden
Windows
Roxio Creator
CyberLink PowerDirector
Corel PaintShop Pro
CyberLink PowerDVD
Microsoft Windows Photos
NVIDIA 3D Vision Photo Viewer
StereoPhoto Maker
STOIK Imaging Imagic
S3D-Viewer
MPO Explorer
Linux
StereoPhotoView
sView
Macintosh
Stereomerger
MPO QuickLook Plugin
Stereo Master
XstereO Player
WEB
Snapily 3D Camera Prints

Over MPO bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .mpo is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Multi Picture Object File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.