Hoofd : Bestandsextensies : .mdb Het dossier

.mdb Bestandsextensie

Bestandstype1 Microsoft Access Database

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Database bestanden
Formaat Binary

Wat is MDB file?

Een MDB-bestand is een databasebestand gemaakt door Microsoft Access, een veel gebruikt desktop relationeel databaseprogramma. Het bevat de databasestructuur (tabellen en velden) en database-ingangen (tabelrijen). MDB-bestanden kunnen ook gegevensinvoerformulieren, query's, opgeslagen procedures, rapporten en databasebeveiligingsinstellingen opslaan.

Meer informatie

MDB-bestand geopend in Microsoft Access 2016

Access biedt visuele hulpmiddelen voor het maken en vullen van databases. De software bevat workflowtools voor het maken van online database-gestuurde webapplicaties die u kunt publiceren naar een Office 365-site of Microsoft SharePoint-server. Toegang is inbegrepen bij sommige Microsoft Office-softwarepakketten, maar deze is alleen beschikbaar voor Windows. MDB-bestanden kunnen ook worden geïmporteerd door een verscheidenheid aan andere programma's, zoals Mathematica en Visual Studio.

U kunt MDB-bestanden exporteren naar de bestandsindeling .ACCDB door eenvoudig op Bestand → Opslaan als → Database opslaan als , kies het bestandstype Access en klik op Opslaan als.

Programma's die openen MDB bestanden
Windows
Microsoft Visual Studio
Blue Marble Geographics Global Mapper
Microsoft Office
Golden Software Surfer
Golden Software Voxler
Microsoft Access
MDB Viewer Plus
Wolfram Research Mathematica
Freewind MDB Converter
Linux
Wolfram Research Mathematica
SAS Institute SAS
Kexi
mdb-export
Macintosh
Microsoft Office
MDB Viewer
Wolfram Research Mathematica
WEB
MDBopener.com

Bestandstype2 Avid Media Database

Ontwikkelaar Avid Technology
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.MDB optienummer2

Databasebestand gebruikt door verschillende Avid videobewerkings- en afwerkingssoftwareproducten; bevat geïndexeerde informatie over de media-items die worden gebruikt door een videobewerkingsproject; gebruikt als een cache die de bronnen bijhoudt met up-to-date informatie.

Meer informatie

MDB-bestanden worden automatisch gegenereerd door de software in de mappen waarin mediamateriaal zich bevindt. Als ze worden verwijderd, worden ze door de software opnieuw gemaakt.

Programma's die openen MDB bestanden
Windows
Avid Media Composer
Macintosh
Avid Media Composer

Over MDB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .mdb is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Avid Media Database beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.