Hoofd : Bestandsextensies : .man Het dossier

.man Bestandsextensie

Bestandstype Unix Manual

Ontwikkelaar N/A
Categorie Tekstbestanden
Formaat Text

.MAN optienummer

Help-handleiding (een "man-pagina" genoemd) die wordt gebruikt door het hulpprogramma Unix Man, een programma dat wordt gebruikt om documentatie te bekijken; bevat informatie over een Unix-opdracht of een andere Unix-functie; kan worden bekeken in een Unix-shell met behulp van de opdracht man.

Meer informatie

Unix man-pagina's gebruiken zelden de extensie ".man". In plaats daarvan gebruiken ze de extensie ".1" ( .1 bestanden) via ".8" voor gebruikershandleidingen in een van de acht secties:

Man-pagina's kunnen worden bekeken door man [sectie] [pagina] te typen, waarbij [sectie] de pagina man-pagina is en [pagina] de naam van de handleiding is. Als er geen sectie is opgegeven, gaat het hulpprogramma voor de man uit van sectie 1.

OPMERKING: Aangezien man-pagina's worden opgeslagen als gewone tekst, kunnen ze worden gemaakt en bewerkt met elke teksteditor.

Programma's die openen MAN bestanden
Windows
GNU Emacs
Linux
GNU Emacs
Vim
Pico
Macintosh
GNU Emacs
Apple TextEdit

Over MAN bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .man is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Unix Manual beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.