Hoofd : Bestandsextensies : .mac Het dossier

.mac Bestandsextensie

Bestandstype1 MacPaint Image

Ontwikkelaar Apple
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

Wat is MAC file?

Bitmapafbeelding gemaakt door MacPaint voor de Macintosh, een van de eerste schilderprogramma's voor de Mac; ondersteunt alleen zwart-witafbeeldingen omdat de originele Macintosh een monochrome monitor had.

Programma's die openen MAC bestanden
Windows
Corel PaintShop Pro
Corel Presentations
CorelDRAW
Macintosh
Lemkesoft GraphicConverter
Apple MacPaint

Bestandstype2 Application Macro File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Uitvoerbare bestanden
Formaat Text

.MAC optienummer2

Een MAC-bestand bevat een macro, die kan worden gemaakt door verschillende programma's, zoals UltraEdit, Minitab en Cabrilog Cabri Geometry II. Het bevat een lijst met opdrachten in platte tekst die worden gebruikt om functies uit te voeren in de betreffende toepassing. MAC-bestanden kunnen worden geopend door de programma's die ze hebben gemaakt.

Meer informatie

Macro's zijn vooral handig voor het automatiseren van repetitieve taken. Gebruikers kunnen verschillende soorten functies opnemen, of het nu gaat om het invoegen van een stukje informatie, het bewerken van een afbeelding of het berekenen van een vergelijking, en ze vervolgens op een later tijdstip uitvoeren met slechts een paar muisklikken of toetscombinaties.

Wanneer u een opgenomen functie opslaat, wordt het MAC-bestand gemaakt om de opdrachten op te slaan die zijn uitgevoerd om de functie te voltooien. De opdrachten worden in platte tekst opgeslagen in het MAC-bestand en kunnen worden geopend en bewerkt door een teksteditor.  Een macro die is opgeslagen in een MAC-bestand kan echter alleen worden uitgevoerd door het programma dat is gebruikt om het te maken.

OPMERKING: MAC-bestanden zijn mogelijk gevaarlijke bestanden omdat ze kunnen worden gebruikt om malware op te slaan. Het is belangrijk dat u de bron van een MAC-bestand verifieert voordat u het opent.

Programma's die openen MAC bestanden
Windows
Minitab

Over MAC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .mac is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Application Macro File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.