Hoofd : Bestandsextensies : .locky Het dossier

.locky Bestandsextensie

Bestandstype Locky Ransomware Encrypted File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.LOCKY optienummer

Een LOCKY-bestand is een bestand dat is gecodeerd door het Locky Virus, een trojaans paard dat wordt gebruikt door cybercriminelen. Het bevat een gebruikersbestand, zoals een .JPG of .DOCX bestand, versleuteld met het RSA-algoritme en AES-128-coderingen. LOCKY-bestanden kwamen in 2016 voor en zijn vergelijkbaar met .ODIN -bestanden.

Meer informatie

Het Locky-virus is zeer gevaarlijke malware. Het wordt gewoonlijk ransomware genoemd, waarbij het doel van het virus is om uw bestanden te laten gijzelen en u dwingen de dader te betalen (via bitcoin) om uw bestanden te ontgrendelen. Het virus is een Trojaans paard dat is geïntroduceerd via een persoonlijk document (waarschijnlijk een nep-factuur .DOC -bestand waarin u wordt gevraagd om macro's in te schakelen) bij een e-mail. Zodra het virus uw computer beïnvloedt, begint het uw bestanden te versleutelen, te hernoemen en te coderen. Het virus genereert dan een .TXT losgeldbrief die u informeert over de overname en wat u moet doen om uw bestanden te herstellen.

OPMERKING: Er is momenteel geen programma beschikbaar om uw bestanden effectief te herstellen. Als u een back-up van uw bestanden maakt, kunt u een volledig systeemherstel uitvoeren.

Programma's die openen LOCKY bestanden
Windows
System Restore

Over LOCKY bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .locky is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Locky Ransomware Encrypted File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.