Hoofd : Bestandsextensies : .lip Het dossier

.lip Bestandsextensie

Bestandstype1 Clip Studio Paint File

Ontwikkelaar CELSYS
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat N/A

Wat is LIP file?

Een LIP-bestand is een beeldbestand gemaakt door Clip Studio Paint, een toepassing die wordt gebruikt om manga te tekenen (stripverhalen in Japanse stijl en graphic novels), illustraties en animaties. Het bevat een compositie die bestaat uit een of meer lagen (raster of vector) en kan potlood-, pen- of penseelstreken, vormen, tekst en afbeeldingen bevatten.

Meer informatie

LIP-bestanden lijken op .PSD -bestanden die door Adobe Photoshop worden gebruikt, omdat ze worden gebruikt als een projectbestand waarmee u uw werk op een later tijdstip kunt hervatten. Het LIP-bestand ondersteunt ook RGB-, CMYK- en HSV-kleuren, laagmaskers, filters en andere effecten.

Het LIP-bestand werd vervangen door het .CLIP -bestand toen Clip Studio Paint van de Clip Studio Paint werd verplaatst format naar het Clip Studio-formaat in versie 1.5.4. Het nieuwere formaat in CLIP-bestanden zorgt voor snellere laad- en opslagtijden omdat het een lichter formaat heeft dan het oude Clip Studio Paint-formaat in LIP-bestanden. U kunt uw afbeeldingen nog steeds opslaan als LIP-bestanden in Clip Studio Paint versie 1.5.4 of later, maar het LIP-bestand kan niet meer worden geopend in versie 1.4.4 en eerder nadat het is bewerkt in versie 1.5.4 en later.

Programma's die openen LIP bestanden
Windows
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Macintosh
CELSYS Clip Studio Paint Pro

Bestandstype2 Bethesda Softworks Lip Sync File

Ontwikkelaar Bethesda Softworks
Categorie Spelbestanden
Formaat N/A

.LIP optienummer2

Bestand gebruikt door Bethesda Softworks-spellen zoals The Elder Scrolls IV: Oblivion, Fallout 3 en Fallout: New Vegas; bevat informatie die lip- en mondbewegingen synchroniseert met audiogegevens in een overeenkomstig .OGG of .WAV bestand; gebruikt voor het animeren van spraak met niet-speler-personages uit het spel (NPC's).

Meer informatie

LIP-bestanden kunnen worden gemaakt met behulp van twee verschillende Bethesda Softworks-gereedschappen: 1) De Elder Scrolls (TES) -bouwset (ontwikkeld voor The Elder Scrolls IV: Oblivion), en 2) de Fallout 3 G.E.C.K. (De Garden of Eden Creation Kit) tool. Met deze tools kunnen spelers 'mods' maken die de inhoud van het spel wijzigen, inclusief de spraak van gametekens. OPMERKING: LIP-bestanden zijn meestal te vinden in .BSA archieven.

Programma's die openen LIP bestanden

Bestandstype3 Real Virtuality Lip Sync File

Ontwikkelaar Bohemia Interactive
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.LIP optienummer3

Bestand gebruikt door Real Virtuality, een Bohemia Interactive-game-engine die wordt gebruikt voor games zoals Operation Flashpoint, de Armed Assault (ArmA) -serie en Virtual Battlespace-serie (VBS1 en VBS2); bevat lipsynchronisatie-informatie die wordt gebruikt voor NPC's (niet-speler-karakters).

Meer informatie

LIP-bestanden worden gesynchroniseerd met een .OGG audiobestand dat is geconverteerd van een mono, 16-bit .WAV bestand met behulp van het WaveToLip (of "Wav2Lip") programma van Bohemia Interactive. LIP-bestanden moeten hetzelfde voorvoegsel voor bestandsnamen hebben als het OGG-bestand. Sound1.ogg en sound1.lip zijn bijvoorbeeld compatibele bestandsnamen.

OPMERKING: bij het maken van LIP-bestanden met WaveToLip mag het bijbehorende WAV-bestand geen witruimte-tekens in het bestandspad hebben en moet het pad kort zijn in lengte.

Programma's die openen LIP bestanden

Over LIP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .lip is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Real Virtuality Lip Sync File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.