Hoofd : Bestandsextensies : .lic Het dossier

.lic Bestandsextensie

Bestandstype Software License File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Misc-bestanden
Formaat N/A

.LIC optienummer

Een LIC-bestand is een licentiebestand dat vaak wordt gebruikt met shareware-programma's, commerciële toepassingen en netwerken. Het bevat registratie-informatie voor verschillende softwaretoepassingen evenals serverconfiguratie-informatie voor netwerken

Meer informatie

LIC-bestanden worden gewoonlijk van de softwareleverancier naar de gebruiker gedistribueerd nadat de gebruiker het softwareproduct heeft gekocht. Over het algemeen moeten de bestanden lokaal worden geïnstalleerd of beschikbaar zijn zodat het geregistreerde programma kan worden uitgevoerd met een geldige licentie. Raadpleeg de programma-specifieke registratie-instructies om de licentie correct te installeren.

Voorbeelden van programma's / technologieën die LIC-bestanden gebruiken, zijn VMware, Citrix-licentieservers, AutoCAD, Alfresco, Aspose.Cells, Microsoft ActiveX en Microsoft Visual Studio (soms opgenomen in builds voor software-implementatie).

LIC-bestanden worden ook door Autodesk gebruikt voor het configureren van een netwerk met het Network License Manager (NLM) -programma. Om een netwerklicentiebestand aan te vragen en te valideren, moet u licentieserverinformatie verzamelen, een licentiebestand aanvragen, het licentiebestand naar een server kopiëren en de nauwkeurigheid van het licentiebestand bevestigen. Wanneer u het LIC-bestand ontvangt, moet u het op uw licentieserver opslaan. U kunt het LIC-bestand hernoemen omdat het na de download een lange naam heeft, maar u kunt de extensie ".lic" niet wijzigen.

OPMERKING: het VMware-licentiebestand (vmware.lic) voor Windows bevindt zich in de C: \ Program Files \ VMware \ VMware License Server \ directory.

Programma's die openen LIC bestanden
Windows
Various programs that use licensing keys
Macintosh
Various programs that use licensing keys

Over LIC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .lic is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Software License File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.