Hoofd : Bestandsextensies : .las Het dossier

.las Bestandsextensie

Bestandstype LIDAR Data Exchange File

Ontwikkelaar ASPRS
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.LAS optienummer

Bestand gemaakt in het standaard LAS-formaat, ontwikkeld door de American Society for Photogrammetry and Remote Sensing (ASPRS); slaat lichtdetectie- en variërende (LIDAR) gegevens op die worden verzameld door optische afstandssensoren; gebruikt om LIDAR-gegevens uit te wisselen tussen gegevensaanbieders en gegevensgebruikers.

Meer informatie

Het LAS-bestandsformaat is ontwikkeld als antwoord op het groeiende aantal eigen LIDAR-bestandsindelingen. Het is ook ontworpen om een deel van de complexiteit in bestaande LIDAR-gegevens te overwinnen. LAS-bestanden worden in een binair formaat opgeslagen.

Programma's die openen LAS bestanden
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
Blue Marble Geographics Global Mapper
Golden Software Surfer
Safe Software FME Desktop
Geosoft Oasis montaj
LASUtility

Over LAS bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .las is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype LIDAR Data Exchange File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.