Hoofd : Bestandsextensies : .keytab Het dossier

.keytab Bestandsextensie

Bestandstype Kerberos Keytab File

Ontwikkelaar MIT
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.KEYTAB optienummer

Keytab-bestand gemaakt en gebruikt door Kerberos, een netwerkverificatieprotocol; bevat paren Kerberos-principals samen met een gecodeerde kopie van de sleutel van die principal.

Meer informatie

Het KEYTAB-bestand wordt gebruikt om een principal op een host van Kerberos te authenticeren zonder enige gebruikersinteractie of om een wachtwoord op te slaan in een eenvoudig tekstbestand. Het bestand is gecodeerd maar moet goed worden beveiligd omdat iedereen die toegang heeft tot het bestand, als die principal kan fungeren.

Kerberos biedt verificatiehulpmiddelen en cryptografie met geheime sleutels om communicatie via client / server-toepassingen te beveiligen. Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft een gratis implementatie van het protocol beschikbaar gesteld in bronvorm. Het protocol is ook beschikbaar in verschillende commerciële producten.

Gemeenschappelijk KEYTAB bestandsnamen

krb5.keytab - Keytab-bestand dat door een Kerberos-servercomputer wordt gebruikt om de KDC-netwerkservice (Key Distribution Center) te verifiëren.

Programma's die openen KEYTAB bestanden
Linux
Kerberos

Over KEYTAB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .keytab is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Kerberos Keytab File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.