Hoofd : Bestandsextensies : .jnlp Het dossier

.jnlp Bestandsextensie

Bestandstype Java Web Start File

Ontwikkelaar Oracle
Categorie Web-bestanden
Formaat XML

.JNLP optienummer

Een JNLP-bestand wordt gemaakt in het JNLP-formaat (Java Network Launching Protocol). Het bevat informatie zoals het externe adres voor het downloaden van een Java-programma ( .JAR -bestand) en de initiële klasse die moet worden uitgevoerd. JNLP-bestanden worden gebruikt voor het starten en beheren van Java-programma's via een netwerk of op het web (bijvoorbeeld een applet in een webbrowser).

Meer informatie

JNLP-bestanden worden opgeslagen in een XML-indeling en kunnen worden bekeken of bewerkt met een teksteditor. Er kan op de dubbelklikken worden geklikt om het programma uit te voeren als de Java Runtime Environment (JRE) is geïnstalleerd.

OPMERKING: De JRE bevat Java Web Start-technologie, waarmee JNLP-bestanden worden geopend en de opgegeven instructies worden uitgevoerd.

Programma's die openen JNLP bestanden
Windows
Oracle Java Virtual Machine
Linux
Oracle Java Virtual Machine
Oracle Java Web Start
Macintosh
Oracle Java Virtual Machine

Over JNLP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .jnlp is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Java Web Start File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.