Hoofd : Bestandsextensies : .jb2 Het dossier

.jb2 Bestandsextensie

Bestandstype JBIG2 Image

Ontwikkelaar Joint Bi-level Image Group
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.JB2 optienummer

Bitonal image gemaakt in het Joint Bi-level Image Group 2 (JBIG2) formaat; slaat 1-bits zwarte en witte pixels op in verlies of verliesloos formaat; ondersteunt grotere compressieverhoudingen dan het concurrerende CCITT Fax Group 4-compressiealgoritme.

Meer informatie

JB2 zijn gesegmenteerd in drie typen regio's: tekst, halftoonafbeeldingen en generieke gebieden. Hierdoor kan het JBIG2-algoritme de compressie optimaliseren voor de verschillende delen van de afbeelding.

Vanwege hun hoge compressieverhoudingen worden JBIG2-afbeeldingen doorgaans gebruikt om binaire afbeeldingen op te slaan voor verzending via fax. JBIG2-bestanden hebben de vorige JBIG-specificatie vervangen ( .JBIG bestanden).

Programma's die openen JB2 bestanden
Windows
Nuance OmniPage
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
AMBWare Image Size Reducer Pro
Linux
XnViewMP
Macintosh
XnViewMP
Nuance OmniPage Pro X

Over JB2 bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .jb2 is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype JBIG2 Image beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.