Hoofd : Bestandsextensies : .jar Het dossier

.jar Bestandsextensie

Bestandstype Java Archive File

Ontwikkelaar Oracle
Categorie Uitvoerbare bestanden
Formaat Zip

.JAR optienummer

Een JAR-bestand is een Java-archiefbestand (JAR) dat wordt gebruikt door de Java Runtime Environment (JRE), een raamwerk dat wordt gebruikt voor het uitvoeren van Java-programma's. JAR-bestanden kunnen dienen als programmabibliotheken of als op zichzelf staande programma's die worden uitgevoerd als de JRE op de computer of het mobiele apparaat is geïnstalleerd.

Meer informatie

JAR-bestanden kunnen .CLASS bestanden, toepassingsbronnen en een optioneel manifestbestand (META-INF / MANIFEST.MF) bevatten. Ze worden gecomprimeerd met .ZIP -compressie en kunnen optioneel digitaal worden ondertekend met de jarsigner-tool die bij de Java SDK wordt geleverd. JAR-bestanden kunnen worden gemaakt met de jar-tool en ze zijn toegankelijk via de Java-API java.util.jar.

JAR-bestanden worden gebruikt voor sommige mobiele games die worden ondersteund door mobiele apparaten met Java. Ze worden ook gebruikt door Mozilla Firefox, Thunderbird, SeaMonkey en Sunbird om thema's en add-ons op te slaan.

OPMERKING: De Java Runtime Environment wordt ook wel de Java Virtual Machine (JVM) genoemd. Sun Microsystems, de oorspronkelijke ontwikkelaars van de JRE / JVM, zijn overgenomen door Oracle.

Programma's die openen JAR bestanden
Windows
ESTsoft ALZip
RARLAB WinRAR
Eclipse
Snap!
Oracle Java Virtual Machine
Adobe ColdFusion Builder
Linux
Eclipse
Snap!
Oracle Java Virtual Machine
Oracle Java Runtime Environment
Macintosh
Corel WinZip Mac
Eclipse
Snap!
Oracle Java Virtual Machine
Adobe ColdFusion Builder
Apple Jar Launcher

Over JAR bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .jar is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Java Archive File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.