Hoofd : Bestandsextensies : .iwa Het dossier

.iwa Bestandsextensie

Bestandstype iWork Archive File

Ontwikkelaar Apple
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat Binary

.IWA optienummer

Archief bestandsformaat gebruikt door de iWork suite; bevat in serie verdeelde componenten, zoals themastijlvellen, tabellen en metadata, in een Protobuf-stream, die is gecomprimeerd in het Snappy-compressieformaat; bevindt zich in het Index.zip-bestand in een iWork-documentbundel.

Meer informatie

De IWA-indeling vervangt de vorige XML-indeling door XML-documenten op te splitsen in kleine binaire bestanden die afzonderlijk kunnen worden geladen, wat beter is voor iOS-apparaten met minder RAM en voor delen met iCloud. De gegevens in het index-XML-bestand zijn nu gecodeerd in de IAA-binaire bestanden, die zijn opgenomen in het bestand Index.zip.

Een Protobuf-stream is een manier om gestructureerde gegevens te coderen voor efficiëntere gegevensuitwisseling. De gecodeerde gegevens worden gecomprimeerd met Snappy-compressie, een formaat dat veel wordt gebruikt door Google en bedoeld is voor hoge compressie- en decompressiesnelheden. Het formaat comprimeert ongeveer 250 MB / sec en decomprimeert bijna 500 MB / sec.

OPMERKING: het IWA-formaat is vrijgegeven met de iWork '13-suite.

Programma's die openen IWA bestanden
Macintosh
Apple Keynote
Apple Numbers

Over IWA bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .iwa is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype iWork Archive File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.