Hoofd : Bestandsextensies : .ini Het dossier

.ini Bestandsextensie

Bestandstype1 Windows Initialization File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Text

Wat is INI file?

Een INI-bestand is een configuratiebestand dat door Windows-programma's wordt gebruikt om de programma-instellingen te initialiseren. Het bevat secties voor instellingen en voorkeuren (gescheiden door een reeks tussen vierkante haken), waarbij elke sectie een of meer naam- en waardeparameters bevat.

Meer informatie

INI-bestanden kunnen worden bewerkt met een gewone teksteditor, maar ze mogen meestal niet worden bewerkt of gewijzigd door gewone gebruikers. INI-bestanden werden gedeeltelijk vervangen door de registerdatabase in Windows 95. Meer recent zijn ze ook vervangen door XML-bestanden.

Gemeenschappelijk INI bestandsnamen

desktop.ini - Een verborgen bestand in Windows-mappen dat weergaveopties voor die specifieke map opslaat. Dit bestand kan een afbeelding specificeren die wordt gebruikt voor het mappictogram, evenals uiterlijkopties voor bestanden in de map. Het kan worden genegeerd, maar als u het bestand desktop.ini verwijdert, genereert Windows mogelijk een nieuw bestand. Mac OS X .DS_STORE -bestanden hebben een vergelijkbaar doel.

Programma's die openen INI bestanden
Windows
Microsoft Windows
Microsoft Notepad
Richardson EditRocket
Microsoft WordPad
Microsoft Office
Microsoft Word
Linux
Richardson EditRocket
Macintosh
Richardson EditRocket
Microsoft Office
Parallels Desktop for Mac

Bestandstype2 Symbian OS Configuration File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Instellingen bestanden
Formaat N/A

.INI optienummer2

Configuratiebestand met instellingen en gebruikersvoorkeuren voor het Symbian-besturingssysteem en geïnstalleerde toepassingen; vergelijkbaar met INI-bestanden die door Windows worden gebruikt en die normaal gesproken niet handmatig moeten worden geopend.

Meer informatie

OPMERKING: Symbian INI-bestanden kunnen worden bewerkt met een teksteditor om specifieke instellingen aan te passen. Het wijzigen van het INI-bestand kan echter tot gevolg hebben dat het besturingssysteem of andere programma's niet correct werken. Maak daarom een back-up van het bestand en bewerk het bestand alleen als u precies weet wat u moet toevoegen of wijzigen.

Programma's die openen INI bestanden

Bestandstype3 Gravis UltraSound Bank Setup File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Instellingen bestanden
Formaat N/A

.INI optienummer3

Bevat instellingen voor een Gravis UltraSound-geluidsbank ( .FFF -bestand) en patchbestanden die worden gebruikt door Gravis-geluidskaarten.

Programma's die openen INI bestanden
Windows
FMJ-Software Awave Studio
Gravis GIPC (Gravis to InterWave Patch Converter)

Bestandstype4 Finale Preferences File

Ontwikkelaar MakeMusic
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.INI optienummer4

Bestand gemaakt door Finale, een muzieknotatieprogramma; bevat Finale-programma-instellingen om de werkomgeving aan te passen; instellingen omvatten dialoogvensters, menu-instellingen en lettertypestijlen; vooraf ingesteld in Finale maar kan worden bewerkt via het dialoogvenster voor instellingen van de instellingen of handmatig.

Meer informatie

INI-bestanden zijn onderverdeeld in 9 secties: [Instellingen] [MIDI] [Extensies] [Voorkeuren] [Kleuren] [Chromatische spellingtabellen] [Paletten] [Snelle toetsen] [Directories]

Programma's die openen INI bestanden
Windows
MakeMusic Finale
Macintosh
MakeMusic Finale

Over INI bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .ini is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Finale Preferences File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.