Hoofd : Bestandsextensies : .ilbm Het dossier

.ilbm Bestandsextensie

Bestandstype Interleaved Bitmap Image

Ontwikkelaar Electronic Arts
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.ILBM optienummer

Bitmapafbeeldingsindeling op basis van het bestandsformaat van bestanden ( .IFF bestanden); oorspronkelijk ontworpen voor gebruik met Amiga-chipsets; slaat bitvlakken op, die één bit gegevens voor elke beeldpixel bevatten; ondersteunt bitonale en kleurenafbeeldingen, evenals RLE-codering (Run-length-codering).

Meer informatie

ILBM-bestanden werden gebruikt door vroege grafische bewerkingsprogramma's, zoals Electronic Arts Deluxe Paint. Ze kunnen nog steeds worden bekeken met behulp van verschillende afbeeldingsviewers.

OPMERKING: Interleaved Bitmap-bestanden kunnen ook worden opgeslagen met de .LBM -extensie. Ze worden soms ook gezien als .IFF -bestanden, hoewel het ILBM-formaat niet alle functies ondersteunt die zijn opgegeven door het bestandsformaat voor interchange.

Programma's die openen ILBM bestanden
Windows
XnViewMP
ACD Systems Canvas
J-T-L Development Ultimate Paint
Linux
XnViewMP
ilbmtoppm
Macintosh
XnViewMP

Over ILBM bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .ilbm is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Interleaved Bitmap Image beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.