Hoofd : Bestandsextensies : .hgt Het dossier

.hgt Bestandsextensie

Bestandstype SRTM Elevation Data File

Ontwikkelaar N/A
Categorie GIS-bestanden
Formaat Binary

.HGT optienummer

GIS-gegevensbestand opgeslagen in het SRTM-formaat (Shuttle Radar Topography Mission); bevat globale hoogtegegevens die zijn vastgelegd tijdens NASA-ruimtemissies; kan tot een resolutie van één boogseconde bevatten; gebruikt voor het analyseren van de topografie van de aarde en voor het genereren van topografische afbeeldingen.

Meer informatie

Sommige gegevens in de oorspronkelijke SRTM-gegevensset ontbreken vanwege limieten van de ruimtemissies. Deze gebieden worden "leegtes" genoemd. Er zijn pogingen ondernomen om de ontbrekende lacunes in te vullen met behulp van interpolatiemethoden. Het National Geospatial-Intelligence Agency (NGA) heeft bijvoorbeeld de datasets "Version 2" en "Version 2.1" gemaakt, die gewijzigde gegevens bevatten. Daarom kunnen sommige gedownloade HGT-bestanden geïnterpoleerde gegevens bevatten.

HGT-bestanden hebben een naam met lengte- en breedtegraadcoördinaten. N00W177.hgt bevat bijvoorbeeld gegevens voor één breedtegraad (00-01 Noord) en één lengtegraad (177-178 West).

OPMERKING: de extensie "HGT" is een afkorting voor " hoogte. "

Programma's die openen HGT bestanden
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
Safe Software FME Desktop
DG SRTM Void Killer
SRTMFill
VTBuilder
Linux
DG Terrain Viewer

Over HGT bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .hgt is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype SRTM Elevation Data File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.