Hoofd : Bestandsextensies : .heif Het dossier

.heif Bestandsextensie

Bestandstype High Efficiency Image Format

Ontwikkelaar Moving Picture Experts Group
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.HEIF optienummer

Een HEIF-bestand is een afbeelding die is opgeslagen in de HEIF-indeling (High Efficiency Image Format), een gecomprimeerd formaat met verlies. Het kan stilstaande beelden, beeldverzamelingen, beeldbursts en beeldsequenties bevatten. HEIF-bestanden slaan ook metadata op die elke afbeelding beschrijven.

Meer informatie

HEIF staat voor High Efficiency Image Format. Het is gebaseerd op de High Efficiency Video Compression (HEVC), ook bekend als H.265. Het formaat is ontwikkeld door de Moving Picture Experts Group (MPEG) en werd populair in 2017 toen Apple aankondigde JPEG-bestanden te vervangen door HEIF-bestanden in iOS 11. In vergelijking met JPEG-afbeeldingen hebben HEIF-afbeeldingen aanzienlijk minder opslagruimte nodig zonder in te boeten op de beeldkwaliteit . Als een iPhone-gebruiker een afbeelding deelt met een niet-iPhone-gebruiker of een sociale site, wordt de HEIF-afbeelding geconverteerd naar een JPEG-afbeelding.

Als u niet wilt dat iOS afbeeldingen opslaat in het HEIF-formaat, open je "Instellingen" -app en selecteer Camera → Formaten → Meest compatibel. Door Meest Compatibel te selecteren, slaat iOS nu afbeeldingen op in het JPEG-formaat.

HEIF-bestanden worden ondersteund door Apple Preview en Apple Photos (macOS High Sierra en hoger) en iOS Photos (iOS 11 en hoger). HEIF-bestanden kunnen worden geopend op Windows 10-apparaten met de HEIF Image- en HEVC-video-extensies geïnstalleerd vanuit de Microsoft Store. U kunt CopyTrans HEIC voor Windows ook installeren, waarmee Windows-programma's, zoals Windows Verkenner en Windows Photo Viewer, HEIF-bestanden kunnen openen. HEIF-bestanden kunnen ook in Windows worden geopend met Adobe Photoshop en Zoner Photo Studio X.

OPMERKING: HEIF-bestanden worden vaker gezien als .HEIC bestanden.

Programma's die openen HEIF bestanden
Windows
Adobe Photoshop
Zoner Photo Studio X
CopyTrans HEIC for Windows
Android
Simple Soft Alliance Luma: HEIF Viewer and Converter
Macintosh
Adobe Photoshop
Apple Preview
iOS
Apple iOS

Over HEIF bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .heif is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype High Efficiency Image Format beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.