Hoofd : Bestandsextensies : .hdv Het dossier

.hdv Bestandsextensie

Bestandstype High Definition Video Format

Ontwikkelaar JVC
Categorie Videobestanden
Formaat N/A

.HDV optienummer

Formaat voor het opnemen van high-definition video op DV-cassettebandjes; HDV is een op tape gebaseerd formaat en hoewel een aantal oplossingen voor het zonder band opnemen van HDV-video beschikbaar zijn, vallen deze niet onder de HDV-specificatie.

Meer informatie

HDV-video kan worden opgenomen of afgedrukt op tape. Voor huishoudelijk en consumentengebruik kan HDV-video worden afgeleverd op een Blu-ray Disc zonder opnieuw coderen of kan deze worden geconverteerd naar AVCHD en worden afgeleverd op een AVCHD-schijf, of kan worden geconverteerd naar DVD-video zonder te veel verlies te veroorzaken.

Oorspronkelijk ontwikkeld door JVC en vervolgens ondersteund door Sony, Canon en Sharp, werd het HDV-formaat gecreëerd om te dienen als een betaalbaar high-definitionformaat voor digitale camcorders.

Het HDV-formaat vatte snel op met veel amateur- en professionele videografen vanwege de lage kosten, draagbaarheid en een acceptabele beeldkwaliteit voor vele professionele producties.

Programma's die openen HDV bestanden
Windows
Corel VideoStudio

Over HDV bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .hdv is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype High Definition Video Format beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.