Hoofd : Bestandsextensies : .glb Het dossier

.glb Bestandsextensie

Bestandstype1 STK Globe File

Ontwikkelaar Analytical Graphics
Categorie GIS-bestanden
Formaat Binary

Wat is GLB file?

Bestand gebruikt door STK, een programma dat wordt gebruikt voor het modelleren en uitvoeren van missies voor ruimte, verdedigingssystemen en elektronische systemen; slaat een globe op, een 3D-model van gesimuleerd of echt wereldterrein; gebruikt voor het delen van globes met andere STK-gebruikers; kan worden geïmporteerd en geëxporteerd met behulp van de Globe Manager-component van STK.

Meer informatie

GLB-bestanden kunnen ook worden geüpload naar een Globeserver, die bestanden host voor toegang voor meerdere gebruikers.

Programma's die openen GLB bestanden

Bestandstype2 Glulx Blorb Game File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.GLB optienummer2

Spelbestand gemaakt in de Glulx Blorb-indeling, een indeling die wordt gebruikt voor het bundelen van verschillende spelbronbestanden in een enkel archief; kan afbeeldingen, niveau-informatie, muziek of andere gegevens bevatten; gebruikt door games zoals DemonStar, een verticaal scroll-schietspel dat zich afspeelt in de ruimte.

Meer informatie

GLB-bestanden zijn oorspronkelijk ontworpen voor gebruik met tekstavontuurspellen met "Z-machine", maar zijn aangepast voor andere soorten games.

Programma's die openen GLB bestanden
Windows
Ghisler Total Commander
Mountain King Studios DemonStar
Linux
Zoom
Macintosh
Zoom

Bestandstype3 Binary GL Transmission Format File

Ontwikkelaar The Khronos Group
Categorie 3D-beeldbestanden
Formaat Binary

.GLB optienummer3

Een GLB-bestand bevat een 3D-model dat is opgeslagen in het GL Transmission Format (glTF). Het slaat informatie op over een 3D-model, zoals knooppunthiërarchie, camera's en materialen, animaties en mazen in binaire indeling. GLB-bestanden zijn de binaire versie van .GLTF bestanden.

Meer informatie

GLB-bestanden kunnen worden gebruikt om digitale items op te slaan en te delen tussen verschillende 3D-modelleertools, vergelijkbaar met .DAE -bestanden. Ze zijn echter ook geoptimaliseerd voor downloadsnelheid en laadtijd tijdens runtime, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken zijn in mobiele en webgebaseerde 3D-modelleringsprogramma's. Ze zijn ook een gestroomlijnder formaat voor het uploaden en downloaden van online digitale activadatabanken, zoals 3D Warehouse en Remix 3D.

GLB-bestanden lijken op GLTF-bestanden omdat ze ingesloten bronnen kunnen bevatten of naar externe bronnen verwijzen middelen. Als een GLB-bestand met afzonderlijke bronnen wordt geleverd, zijn dit waarschijnlijk de volgende bestanden:

De glTF is ontwikkeld als een efficiënt, uitbreidbaar, interoperabel formaat voor het verzenden en laden van 3D-inhoud. De doelen van het formaat zijn: compacte bestandsgroottes, snel laden, volledige weergave van 3D-scènes, runtime-onafhankelijkheid en uitbreidbaarheid om verdere ontwikkeling te begeleiden. Klik hier voor meer informatie over glTF.

Programma's die openen GLB bestanden

Over GLB bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .glb is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Binary GL Transmission Format File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.