Hoofd : Bestandsextensies : .gdbtable Het dossier

.gdbtable Bestandsextensie

Bestandstype Geodatabase Table File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

.GDBTABLE optienummer

Een GDBTABLE-bestand bevat gegevens voor een geodatabase gemaakt door ESRI ArcGIS for Desktop (versie 10 en later), een 2D- en 3D-kaarttoepassing. Het slaat een tabel op met GIS-gegevens en metagegevens over een geodatabase in rijen en kolommen. GDBTABLE-bestanden kunnen worden geopend door verschillende GIS-toepassingen, waaronder GDAL en ESRI ArcGIS.

Meer informatie

GDBTABLE-bestanden worden gemaakt als onderdeel van een ArcGIS-geodatabase, die wordt gebruikt om GIS-informatie te organiseren en op te slaan. De geodatabases kunnen variëren in grootte, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die ze opslaan en zijn de belangrijkste gegevensstructuur die door ArcGIS wordt gebruikt voor het beheren en bewerken van GIS-gegevens. Geodatabases worden opgeslagen in mappen met .GDB extensies die meerdere bestanden bevatten, waaronder GDBTABLE, GDBTABLX, GDBINDEXES, ATX en FREELIST-bestanden.

U kunt GDBTABLE-bestanden openen met GDAL (Geospatial Data Abstraction Library), een open source vertalerbibliotheek voor raster geospatiale gegevensformaten. U kunt GDBTABLE-bestanden ook openen met behulp van ArcMap (een tool die is meegeleverd met ESRI ArcGIS for Desktop) door "Gegevens toevoegen" te selecteren en naar het GDBTABLE-bestand te navigeren.

De GDBTABLE-bestanden bevatten informatie over geografische entiteiten, zoals steden , provincies en staten. Ze slaan records op die worden weergegeven als rijen met kolommen, ook wel velden genoemd, die object-ID-nummers, vormen, namen, gebieden en statussen bevatten.

GDBTABLE-bestanden worden incrementeel benoemd. Ze beginnen als a00000001.gdbtable en verhogen typisch met 1 (a00000002.gdbtable). Cijfers kunnen echter worden overgeslagen.

Gemeenschappelijk GDBTABLE bestandsnamen

a00000001.gdbtable - Eerste GDBTABLE-bestand gemaakt om geodatabase-tabelgegevens op te slaan.

Programma's die openen GDBTABLE bestanden
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
GDAL
QGIS
Linux
GDAL
Macintosh
GDAL

Over GDBTABLE bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .gdbtable is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Geodatabase Table File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.