Hoofd : Bestandsextensies : .fb2 Het dossier

.fb2 Bestandsextensie

Bestandstype FictionBook 2.0 File

Ontwikkelaar FictionBook
Categorie eBook-bestanden
Formaat Text

.FB2 optienummer

Een FB2-bestand is een FictionBook 2.0-bestand dat is opgeslagen in een eBook-indeling die is ontwikkeld in Rusland. Het bevat XML die elk element van het boek beschrijft en is voornamelijk ontworpen voor fictieve literatuur. FB2-bestanden kunnen worden bekeken door verschillende eBook-lezers voor Windows, macOS en Linux.

Meer informatie

De FB2-bestandsindeling specificeert de structuur van het eBoek in plaats van het uiterlijk. Dit maakt het handig voor het converteren naar andere indelingen. Het formaat bevat eenvoudige semantische opmaak, metadata-insluiting, unicode en inline-opmaak.

Omdat FB2-bestanden enorm groot kunnen worden vanwege ingesloten afbeeldingen, worden ze vaak gecomprimeerd in .ZIP bestanden om over te zetten ze gemakkelijker over het internet. In deze gevallen kan de extensie ".fb2" worden vervangen door de extensie ".zip" of ".fb2.zip".

Programma's die openen FB2 bestanden
Windows
KDE Okular
Calibre
Geometer Plus FBReader
Icecream Ebook Reader
Cool Reader
fb2utils
Haali FictionBook Tools
Haali Reader
Athenaeum
Linux
KDE Okular
Calibre
Geometer Plus FBReader
Cool Reader
PyBookReader
OrnamentBook
Android
Cool Reader
Macintosh
KDE Okular
Calibre
Geometer Plus FBReader
Cool Reader
iOS
KyBook
LTD DevelSoftware FB2 Reader

Over FB2 bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .fb2 is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype FictionBook 2.0 File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.