Hoofd : Bestandsextensies : .f4m Het dossier

.f4m Bestandsextensie

Bestandstype Adobe Flash Media Manifest File

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Videobestanden
Formaat XML

.F4M optienummer

Een F4M-bestand is een gegevensbestand dat is opgeslagen in het Flash Media Manifest-formaat (F4M). Het bevat informatie die Adobe HTTP Dynamic Streaming (HDS), Real-Time Messaging Protocol (RTMP) en Real-Time Media Flow Protocol (RTMFP) -streams naar een videospeler beschrijft.

Meer informatie

Adobe HDS wordt gebruikt voor het leveren van multi-bitrate audio- en video-inhoud via HTTP aan mediaspelers die de inhoud streamen. Het F4M-formaat is ontwikkeld om HDS te ondersteunen door complexe media die meerdere audiotaaltracks, meerdere bitrate-uitvoeringen of geavanceerde inhoudsbescherming kunnen bevatten, te beschrijven voor de mediaspelers.

Hoewel het F4M-formaat oorspronkelijk werd ontworpen om HDS te ondersteunen, is het uitgebreid naar andere transportschema's, zoals RTMP en RTMFP. F4M-manifestbestanden bevatten informatie over de resolutie, codec en beschikbaarheid van multi-bitrate-bestanden.

F4M-bestanden worden gemaakt met de tool File Packager, die wordt gebruikt voor het verpakken van inhoud in Windows en Linux. De tool is beschikbaar in de map rootinstall / tools / f4fpackager van Flash Media Server. Wanneer u media verpakt om te streamen (File Packager ondersteunt alleen .F4V , .MP4 en .FLV bestanden), is de inhoud verpakt in .F4F fragmentbestanden. Het F4M-bestand wordt ook gemaakt, samen met F4X Index-bestanden, om de F4F-bestanden te begeleiden. Zodra de media zijn verpakt, wordt deze door Adobe Media Server geleverd aan clientcomputers die de inhoud streamen.

Programma's die openen F4M bestanden

Over F4M bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .f4m is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Adobe Flash Media Manifest File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.