Hoofd : Bestandsextensies : .esp Het dossier

.esp Bestandsextensie

Bestandstype1 Elder Scrolls Plugin File

Ontwikkelaar Bethesda Softworks
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

Wat is ESP file?

Plugin-bestand gebruikt door The Elder Scrolls (TES) first-person RPG's zoals Oblivion en Skyrim; vergelijkbaar met een .ESM bestand maar wordt specifiek gebruikt voor het toevoegen van plugin-functies, zoals nieuwe graphics, wapens en wereldinhoud; gebruikt voor het maken van aangepaste spelwijzigingen.

Meer informatie

Om aangepaste spelaanpassingen toe te passen, werken ESP-bestanden samen met ESM (Master) -bestanden en overschrijven standaardgedragingen en -gegevens. Hoewel ESP-bestanden kunnen worden gebruikt voor plug-ins, maken gebruikers vaak mods van ESM-bestanden en distribueren ze voor aangepaste spelwijzigingen zonder ESP-bestanden te gebruiken.

Programma's die openen ESP bestanden

Bestandstype2 Fallout 3 Plugin File

Ontwikkelaar Bethesda Softworks
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.ESP optienummer2

Plugin-bestand gebruikt door de Fallout 3 en Fallout: New Vegas futuristische post-nucleaire oorlog rollenspellen; bevat een plug-in die game-inhoud aanpast; kan game-objecten, dialoog, gameplay-instellingen, AI-instellingen, eigenschappen van de wereld en andere inhoud bevatten.

Meer informatie

ESP-bestanden kunnen worden gebruikt voor het wijzigen van bestaande gamegegevens of voor het toevoegen van nieuwe gamegegevens. Ze kunnen worden bewerkt met G.E.C.K. (de Garden of Eden Creation Kit), die beschikbaar wordt gesteld door Bethesda Softworks, de ontwikkelaars van de Fallout-serie.

ESP-plugin-bestanden zijn complementair aan .ESM masterbestanden en worden niet geladen zonder een overeenkomstig ESM het dossier. Bovendien hebben de instellingen in ESP-bestanden voorrang boven die in ESM-bestanden, omdat de ESP-speldata altijd worden geladen na de ESM-gegevens. Daarom kunt u ESP-bestanden gebruiken om de standaard speleigenschappen met aangepaste eigenschappen te negeren.

Programma's die openen ESP bestanden

Bestandstype3 ACD/Labs Dataset

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.ESP optienummer3

Bevat gegevens die zijn gegenereerd door Advanced Chemistry Development-analysesoftware.

Programma's die openen ESP bestanden
Windows
ACD/SpecManager or ACD/Structure Elucidator

Over ESP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .esp is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype ACD/Labs Dataset beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.