Hoofd : Bestandsextensies : .enc Het dossier

.enc Bestandsextensie

Bestandstype1 Encoded File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

Wat is ENC file?

Een ENC-bestand is een generiek gecodeerd bestand dat een van de verschillende soorten eigen of standaard coderingen kan gebruiken. Het is gecodeerd om het bestand te helpen beschermen tegen ongeoorloofd gebruik, of om het bestand te helpen instellen voor een bepaald gebruik, zoals internetoverdracht.

Meer informatie

ENC-bestanden kunnen gecodeerd zijn in het .UUE -formaat, dat kan worden geopend met een programma zoals StuffIt Deluxe. ENC-bestanden die een gepatenteerde codering gebruiken, kunnen echter alleen worden geopend door het programma dat het bestand heeft gecodeerd.

Programma's die openen ENC bestanden
Windows
ESTsoft ALZip
Open with program that initially encoded the file
Smith Micro StuffIt Deluxe
Macintosh
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Open with program that initially encoded the file

Bestandstype2 Electronic Navigation Chart File

Ontwikkelaar NOAA
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.ENC optienummer2

indeling van de navigatiekaart gebruikt door het Office of Coast Survey (OCS); ook NOAA ENC-bestanden genoemd, wat staat voor "National Oceanic and Atmospheric Administration" (NOAA) "Elektronische navigatiekaart" (ENC) -bestanden.

Meer informatie

Het NOAA ENC-bestandsformaat wordt gedefinieerd door de International Hydrographic Organisation S-57-standaard. ENC-gegevens worden gebruikt ter ondersteuning van maritieme transportinfrastructuur en kustbeheer.

NOAA ENC-bestanden worden opgeslagen als een database met diagramfuncties. Informatie die is opgeslagen in een ENC-bestand bevat de locatie van elke diagramfunctie, evenals kenmerken zoals kleur, vorm, diepte, enzovoort.

Programma's die openen ENC bestanden
Windows
NOAA ENC Direct to GIS

Bestandstype3 Cabal Online Data File

Ontwikkelaar ESTsoft
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.ENC optienummer3

Gegevensbestand gebruikt door Cabal Online, een massaal multiplayer online role-playing game (MMORPG); vaak te vinden in de \ data \ map van de software-installatie; kan cabal.enc of een van verschillende andere namen worden genoemd.

Meer informatie

Van beschadigde ENC-bestanden is bekend dat ze problemen veroorzaken bij het laden van Cabal Online, soms na het toepassen van gamepatches. Sommige gebruikers hebben succes gehad met het oplossen van dit probleem door de software volledig te de-installeren en opnieuw te installeren.

Programma's die openen ENC bestanden

Bestandstype4 Encore Musical Notation File

Ontwikkelaar GVOX
Categorie Misc-bestanden
Formaat Binary

.ENC optienummer4

Muzikale score gemaakt door Encore, een programma dat wordt gebruikt om muziek te componeren; kan instrumenten, notities, songteksten, tijdsaanduidingen en belangrijke handtekeningen bevatten, evenals de titel en componistinformatie; gebruikt om composities op te slaan en partituren af te drukken.

Meer informatie

Encore kan standaard Music XML-bestanden importeren en exporteren om te integreren met andere muzieknotatieprogramma's. De software ondersteunt ook afdrukken van hoge kwaliteit met behulp van PostScript- en TrueType-technologieën.

Programma's die openen ENC bestanden
Macintosh
GVOX Encore

Bestandstype5 Copysafe Protected PDF File

Ontwikkelaar ArtistScope
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat N/A

.ENC optienummer5

Copy-protected .PDF bestand gemaakt met CopySafe PDF-software; voorkomt dat afbeeldingen en tekst worden gekopieerd en beschermt tegen Printscreen- en schermopnamecommando's; kan ook afdrukbeveiliging, wachtwoordbeveiliging en vervaldatum van de datum omvatten.

Programma's die openen ENC bestanden
Windows
ArtistScope Copysafe PDF Converter (commercial)
ArtistScope Copysafe PDF Reader (free)

Over ENC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .enc is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Copysafe Protected PDF File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.