Hoofd : Bestandsextensies : .edge Het dossier

.edge Bestandsextensie

Bestandstype Adobe Edge Project File

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Web-bestanden
Formaat Text

.EDGE optienummer

HTML-project gemaakt door Adobe Edge, een programma dat wordt gebruikt voor het ontwikkelen van webanimaties met HTML / HTML5, JavaScript en CSS; opgeslagen in een platte tekstindeling en een multitrack-tijdlijn opslaat voor het animeren van webpagina-elementen; gebruikt jQuery (een JavaScript-bibliotheek) om de animatie in te schakelen; kan worden gebruikt als een alternatief voor het maken van webpagina's met Flash.

Meer informatie

Wanneer u een Edge-project opslaat, slaat u een HTML-bestand op. Het EDGE-bestand wordt gemaakt tijdens het opslagproces, samen met HTML-, JavaScript- en CSS-bestanden, evenals een map met de naam edge_includes die JavaScript-bibliotheken voor de webanimatie bevat. Wanneer u een EDGE-bestand opent, wordt de webpagina geopend ( .HTML -bestand) en de animatie-tijdlijn voor bewerken.

Edge verschilt van andere Adobe-producten omdat deze geen geanimeerde webcontent creëert met Adobe Flash-technologie . In plaats daarvan worden standaardwebtechnologieën gebruikt, zoals HTML5, CSS3 en JavaScript.

OPMERKING: Edge Animate, de opvolger van Edge, gebruikt de .AN -extensie voor projecten in plaats van de extensie ".gege". Vanaf november 2015 wordt Edge Animate niet langer actief ontwikkeld.

Programma's die openen EDGE bestanden
Windows
Adobe Edge Animate
Macintosh
Adobe Edge Animate

Over EDGE bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .edge is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Adobe Edge Project File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.