Hoofd : Bestandsextensies : .dotx Het dossier

.dotx Bestandsextensie

Bestandstype Word Open XML Document Template

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat Zip

.DOTX optienummer

Een DOTX-bestand is een sjabloon gemaakt door Microsoft Word, een tekstverwerkingsprogramma. Het bevat standaardlay-outs en instellingen voor een document, inclusief stijlen, AutoTekst, werkbalken en macro's. DOTX-bestanden worden als basis gebruikt om meerdere .DOCX -documenten met dezelfde opmaak te maken.

Meer informatie

DOTX-bestand geopend in Microsoft Word 2016

De meeste computergebruikers zijn bekend met het DOCX-bestand, het primaire bestandstype dat door Word en een van de meest populaire documenttypen die worden geopend en opgeslagen door tekstverwerkers. DOTX-bestanden lijken veel op DOCX-bestanden, maar worden gebruikt om sjablonen op te slaan. Ze bevatten veel van dezelfde informatie die DOCX-bestanden bevatten, inclusief tekst, stijlen en afbeeldingen. Ze kunnen ook met een wachtwoord worden beveiligd, wat handig is voor het beveiligen van inhoud in sjablonen die door meerdere mensen worden geopend en bewerkt.

DOTX-bestanden zijn handig voor gebruikers die meerdere Word-documenten met dezelfde opmaak en vergelijkbare inhoud, zoals cv's, bedrijfsplannen of nieuwsbrieven.

Word wordt ook geleverd met vooraf geladen DOTX-sjablonen waarmee u een document kunt maken met veel van de elementen, lettertypen en stijlen van de pagina-indeling. . Afhankelijk van uw behoefte om het document aan te passen, kunt u eenvoudig het DOTX-bestand openen en uw nieuwe tekst plaatsen.

DOTX-bestanden vervangen .DOT bestanden door de release van Microsoft Office 2007 en worden opgeslagen in de nieuwere Open XML op basis van Word-document. Ze kunnen worden geopend in Microsoft Word 2007 of eerdere versies van Word met ondersteuning voor Open XML-componenten.

Gemeenschappelijk DOTX bestandsnamen

Normal.dotx - De sjabloon Normal is de standaardsjabloon die wordt geopend wanneer gebruikers Word openen. Het wordt opgeslagen in het bestand Normal.dotx en kan worden gewijzigd om aangepaste standaardsjablooninstellingen te maken.

Programma's die openen DOTX bestanden
Windows
AbiSource AbiWord
LibreOffice
Microsoft Office
Microsoft Word
Corel WordPerfect
IMSI TurboPDF
Linux
AbiSource AbiWord
LibreOffice
Macintosh
LibreOffice
Microsoft Word for Mac
Microsoft Office
Apple Preview

Over DOTX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .dotx is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Word Open XML Document Template beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.