Hoofd : Bestandsextensies : .dotm Het dossier

.dotm Bestandsextensie

Bestandstype Word Open XML Macro-Enabled Document Template

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat Zip

.DOTM optienummer

Een DOTM-bestand is een documentsjabloon gemaakt door Microsoft Word, een tekstverwerkingsprogramma. Het bevat de standaard lay-out, instellingen en macro's voor een document. DOTM-bestanden worden gebruikt om een nieuw .DOCM -document met ingesloten macro's te maken.

Meer informatie

DOTM-bestand geopend in Microsoft Word 2016

DOTM-bestanden lijken op .DOTX -bestanden, die ook door Word zijn gemaakt. Ze worden beide gebruikt om sjablonen op te slaan die handig zijn voor het maken van meerdere documenten met dezelfde basisopmaak en macro's. DOTM-bestanden worden echter gebruikt om macro's op te slaan. Dit zijn een reeks opdrachten die als een enkele opdracht zijn gegroepeerd om een taak automatisch te voltooien. Hiermee kunt u tijd besparen op bewerkingen die u herhaaldelijk uitvoert, zoals gegevensinvoer of berekening.

U kunt macro's in Word opnemen die opnieuw kunnen worden afgespeeld om een taak te voltooien en ze aan een knop in Word of toetsaanslag toe te wijzen. , waarmee u op eenvoudige wijze de reeks stappen kunt uitvoeren. Als u een macro wilt opnemen, selecteert u Beeld → Macro's → Macro opnemen.

OPMERKING: DOTM-bestanden zijn geïntroduceerd met Microsoft Office 2007 en kunnen worden geopend in Word 2007 of een eerdere versie van Word met ondersteuning voor Open XML-componenten.

Programma's die openen DOTM bestanden
Windows
AbiSource AbiWord
Microsoft Office
Microsoft Word
Corel WordPerfect
IMSI TurboPDF
Linux
AbiSource AbiWord
Macintosh
Microsoft Word for Mac
Microsoft Office

Over DOTM bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .dotm is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Word Open XML Macro-Enabled Document Template beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.