Hoofd : Bestandsextensies : .dot Het dossier

.dot Bestandsextensie

Bestandstype1 Word Document Template

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Pagina-indeling Bestanden
Formaat Binary

Wat is DOT file?

Een DOT-bestand is een sjabloon gemaakt door Microsoft Word, een tekstverwerkingsprogramma en kan door verschillende tekstverwerkers worden geopend. Het bevat vooraf opgemaakte documentinstellingen, zoals kop- en voetteksten, marges, lettergroottes en andere veelgebruikte paginastijlen. DOT-bestanden worden gebruikt om meerdere documenten te maken met een vergelijkbare opmaak, zoals briefhoofden van bedrijven, zakelijke memo's of enveloppen.

Meer informatie

DOT-bestand geopend in Microsoft Word 2016

Sommige sjablonen zijn opgenomen in Microsoft Word waarmee u een document kunt maken zoals een cv , begeleidende brief, nieuwsbrief of bedrijfsplan, met de opmaak al op zijn plaats. U kunt ook uw eigen sjablonen maken met aangepaste pagina-indeling, lettertypen en stijlen.

DOT-bestanden werden vervangen door .DOTX bestanden met de release van Microsoft Office 2007. DOTX-bestanden worden opgeslagen in de nieuwere Open XML op basis van Word-document en kan worden geopend in Microsoft Word 2007 of eerdere versies van Word met ondersteuning voor Open XML-componenten.

Gemeenschappelijk DOT bestandsnamen

Normal.dot - Standaardsjabloon gebruikt voor het maken van nieuwe documenten in Microsoft Word. Het is de sjabloon die wordt geopend wanneer gebruikers Word openen.

Programma's die openen DOT bestanden
Windows
AbiSource AbiWord
Microsoft Works
Microsoft Office
Microsoft Word
Corel WordPerfect
IMSI TurboPDF
Linux
AbiSource AbiWord
Macintosh
Microsoft Word for Mac
Microsoft Office

Bestandstype2 Graphviz Graph File

Ontwikkelaar AT&T
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Text

.DOT optienummer2

Mathematische grafiek gemaakt met de DOT-taal, waarmee de specificatie van niet-gerichte en gerichte grafieken mogelijk is; opgeslagen in een platte tekstindeling en bevat de definities van knooppunten en randen waaruit de grafiek bestaat; gebruikt voor het visualiseren van relaties tussen entiteiten.

Meer informatie

OPMERKING: Graphviz-grafieken gebruiken nu de .GV -extensie. De ".dot" -extensie is verouderd, zodat er geen conflict zou bestaan tussen Graphviz-grafiekbestanden en Microsoft Word-documentsjablonen, die ook de extensie ".dot" gebruiken.

Programma's die openen DOT bestanden

Over DOT bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .dot is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Graphviz Graph File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.