Hoofd : Bestandsextensies : .dir Het dossier

.dir Bestandsextensie

Bestandstype Adobe Director Movie

Ontwikkelaar Adobe Systems
Categorie Videobestanden
Formaat N/A

.DIR optienummer

Een DIR-bestand is een film- of animatieproject gemaakt door Adobe Director, een toepassing die wordt gebruikt om multimediaspellen en eLearning-cursussen te maken. Het bevat een project met bronnen, koppelingen naar extern gereferentieerde bestanden, scriptcode en de tijdlijn, die bepaalt hoe de film wordt afgespeeld.

Meer informatie

Regisseurfilms kunnen alleen worden geopend met de Director-versie die is gebruikt om het bestand of een nieuwere versie te maken. Sommige regisseurfilms kunnen worden geopend in Adobe Shockwave Player.

OPMERKING: Adobe Director was voorheen bekend als Macromedia Director, dat in 2005 werd overgenomen door Adobe. Adobe Director is in 2017 beëindigd.

Programma's die openen DIR bestanden
Windows
Adobe Director
Macintosh
Adobe Director

Over DIR bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .dir is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Adobe Director Movie beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.