Hoofd : Bestandsextensies : .dim Het dossier

.dim Bestandsextensie

Bestandstype1 Active@ Raw Disk Image Backup File

Ontwikkelaar Active@ Data Recovery Software
Categorie Backup bestanden
Formaat N/A

Wat is DIM file?

Back-up van onbewerkte schijven gemaakt door Active @ Disk Image, een back-up- en herstelprogramma van Windows; slaat een onbewerkte schijfkopie op, die configuratiegegevens bevat die de schijf- of partitiegeometrie beschrijven.

Meer informatie

Wanneer u een onbewerkte schijfkopie maakt met Active @, maakt u een identieke kopie van elke sector van een geselecteerde fysieke harde schijf of logische partitie, die alle gebruikte en ongebruikte ruimte bevat. De onbewerkte DIM-schijfkopie wordt voornamelijk gebruikt voor toekomstig gegevensherstel of back-up van niet-Windows-besturingssystemen.

U kunt een onbewerkte afbeelding maken door "Maak onbewerkte afbeelding" te selecteren onder "Schijfbewerkingen" of "Extra's" op de menubalk. Er worden twee bestanden gemaakt wanneer u een onbewerkte schijfkopie maakt. Een DIM-bestand met de beschrijving van de afbeelding wordt gemaakt terwijl een ander bestand wordt gemaakt om de gegevens te bewaren. Dit gegevensbestand is genoemd naar de naam van de onbewerkte schijfkopie en heeft "001" toegevoegd aan zijn "dim" extensie. Als uw onbewerkte schijfkopie "DiskImage" wordt genoemd, krijgt het gegevensbestand de naam DiskImage.dim.001. Als er meer dan één gegevensbestand nodig is, wordt een ander bestand gemaakt met "002" toegevoegd aan de extensie.

Programma's die openen DIM bestanden

Bestandstype2 DIME File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.DIM optienummer2

Binair berichtformaat dat wordt gebruikt voor het verzenden van gegevens via internet; kan een of meer payloads van verschillende soorten en maten inkapselen in een enkel bericht; bevat payload lengte, payload type en een payload identifier.

Meer informatie

Webservers en mailservers die DIME-berichten herkennen, vertalen het ingekapselde bestand naar de oorspronkelijke bijlage zodat het door de eindgebruiker kan worden geopend.

Programma's die openen DIM bestanden
Windows
DIME parser
Linux
DIME parser
Macintosh
DIME parser

Over DIM bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .dim is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype DIME File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.