Hoofd : Bestandsextensies : .dicom Het dossier

.dicom Bestandsextensie

Bestandstype DICOM Image File

Ontwikkelaar NEMA
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

.DICOM optienummer

Een DICOM-bestand is een afbeelding die is opgeslagen in de indeling Digital Imaging and Communications in Medicine (DICOM). Het bevat een afbeelding van een medische scan, zoals een echografie of MRI. DICOM-bestanden kunnen ook identificatiegegevens voor patiënten bevatten, zodat de afbeelding aan een specifieke persoon is gekoppeld.

Meer informatie

Het DICOM-formaat is ontwikkeld door de NEMA (National Electrical Manufacturers Association). Het is ontworpen voor het uitwisselen en bekijken van medische beelden, zoals CT-scans, MRI's en echo's.

Diverse programma's voor Windows, macOS en Linux kunnen DICOM-bestanden bekijken. Deze afbeeldingen kunnen ook online worden bekeken met Jack Imaging via bepaalde webbrowsers. Het is alleen compatibel met Chrome, Opera, Firefox en Internet Explorer met de Google Chrome Frame-extensie geïnstalleerd.

OPMERKING: DICOM-afbeeldingen gebruiken vaker de .DCM -extensie.

Programma's die openen DICOM bestanden
Windows
GIMP
ImageMagick
Golden Software Surfer
DicomWorks
Linux
GIMP
ImageMagick
MeVisLab
Macintosh
GIMP
ImageMagick
OsiriX Imaging Software
WEB
View My Scans
Jack Imaging

Over DICOM bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .dicom is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype DICOM Image File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.