Hoofd : Bestandsextensies : .dgn Het dossier

.dgn Bestandsextensie

Bestandstype MicroStation Design File

Ontwikkelaar Bentley Systems
Categorie CAD-bestanden
Formaat N/A

.DGN optienummer

Een DGN-bestand is een 2D / 3D-tekening gemaakt met verschillende CAD-bouwsoftware, zoals MicroStation en Intergraph Interactive Graphics Design System. Het kan worden opgeslagen in een van de twee indelingen, ofwel het Intergraph Standard File Format (ISFF) of de nieuwere V8 DGN-standaard. DGN-bestanden worden meestal gebruikt om ontwerpen op te slaan voor bouwprojecten voor snelwegen, bruggen en gebouwen.

Meer informatie

DGN-bestanden kunnen worden geopend door Bentley Systems MicroStation en het gratis programma Bentley View. Het DGN-formaat wordt ook ondersteund door verschillende andere programma's van derden, zoals Autodesk AutoCAD en IMSI TurboCAD. DGN-bestanden kunnen worden geconverteerd naar het meer universele .DWG -formaat door AutoCAD LDT.

OPMERKING: De DGN-extensie is een afkorting voor 'ontwerp'.

Programma's die openen DGN bestanden
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
Autodesk AutoCAD
IMSI TurboCAD Pro
CorelCAD
Bentley Systems MicroStation
Oracle AutoVue
Bentley Systems Bentley View
AutoDWG DGN to DWG Converter
Macintosh
Autodesk AutoCAD
IMSI TurboCAD for Mac
CorelCAD

Over DGN bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .dgn is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype MicroStation Design File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.