Hoofd : Bestandsextensies : .ddoc Het dossier

.ddoc Bestandsextensie

Bestandstype DigiDoc Signature File

Ontwikkelaar RIA
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.DDOC optienummer

Een DDOC-bestand is een digitaal document (DigiDoc) gemaakt met qDigiDoc, een open source-software die wordt gebruikt voor het verifiëren van Estse en Finse door de overheid uitgegeven identiteitskaarten en ondertekende documenten. Het bevat bestanden die zijn ondertekend door een overheidsmedewerker, samen met de handtekeningen die betrekking hebben op elk bestand, waaronder het certificaat, de geldigheidsbevestiging en het certificaat voor de geldigheidbevestigingsservice.

Meer informatie

De DDOC-indeling is gebaseerd op de ETSI TS 101 903-standaard genaamd XML Advanced Electronic Signatures (XAdES). Het is ontwikkeld door Riigi Infosüsteemi Amet (RIA), de Information System Authority of Estonia. DDOC is een van de drie digitale handtekeningen- en cryptografische bestandsindelingen in de DigiDoc-familie, samen met de .CDOC en .BDOC -bestanden.

Verschillende versies (1.1, 1.2 en 1.3) van het DDOC-formaat zijn ontwikkeld sinds de eerste release. Deze versies zijn nodig om compatibel te blijven met andere digitale handtekeningensystemen en internationale normen. Het DDOC-formaat was het DigiDoc-formaat van de eerste generatie en werd opgevolgd door het BDOC-formaat.

OPMERKING: De qDigiDoc-software kan worden gebruikt om documenten digitaal te ondertekenen met behulp van de ID-kaart of mobiele ID van een medewerker en kan openen, opslaan, en verifieer documenten met digitale handtekeningen. De software is open source en kan gratis worden gedownload via de onderstaande links.

Programma's die openen DDOC bestanden
Linux
qDigiDoc

Over DDOC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .ddoc is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype DigiDoc Signature File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.