Hoofd : Bestandsextensies : .dcm Het dossier

.dcm Bestandsextensie

Bestandstype1 DICOM Image

Ontwikkelaar NEMA
Categorie Rasterafbeeldingsbestanden
Formaat Binary

Wat is DCM file?

Een DCM-bestand is een afbeeldingsbestand dat is opgeslagen in de beeldindeling Digital Imaging and Communications in Medicine (DICOM).   Het slaat een medisch beeld op, zoals een CT-scan of echografie. DCM-bestanden kunnen ook patiëntinformatie bevatten om de afbeelding aan de patiënt te koppelen.

Meer informatie

Het DICOM-formaat is gemaakt door de National Electrical Manufacturers Association (NEMA) als een standaard voor het distribueren en bekijken van medische beelden, zoals MRI's, CT-scans en ultrasoundafbeeldingen. U kunt DICOM-bestanden openen met een verscheidenheid aan programma's voor Windows, macOS en Linux, zoals XnViewMP, GIMP en MeVisLab.

OPMERKING: DCM-bestanden kunnen ook worden opgeslagen als .DICOM bestanden.

Programma's die openen DCM bestanden
Windows
Adobe Photoshop
GIMP
XnViewMP
ACD Systems Canvas
IrfanView
ImageMagick
Wolfram Research Mathematica
ezDICOM
MicroDicom viewer
Linux
GIMP
XnViewMP
ImageMagick
Wolfram Research Mathematica
MeVisLab
Macintosh
Adobe Photoshop
GIMP
XnViewMP
ImageMagick
Wolfram Research Mathematica
OsiriX Imaging Software
WEB
View My Scans

Bestandstype2 DiskCatalogMaker Catalog File

Ontwikkelaar Fujiwara Software
Categorie Gegevensbestanden
Formaat N/A

.DCM optienummer2

Een DCM-bestand is een bestand dat is opgeslagen in de catalogusindeling die wordt gebruikt door DiskCatalogMaker, een bestandscatalogus- en organisatieprogramma voor de Mac. Het bevat een database van bestanden die zijn opgeslagen op meerdere schijven die kunnen worden opgezocht op bestandsnaam en andere kenmerken. DCM-bestanden kunnen ook worden opgeslagen als .DCMF -bestanden, die vaker voorkomen.

Meer informatie

Als u een DiskCatalogMaker DCM-bestand ontvangt of vindt, kunt u het alleen openen in DiskCatalogMaker. Er is geen ander programma beschikbaar dat het formaat ondersteunt.

DCM-bestanden lijken op .DCMD -bestanden, maar DCMD-bestanden ondersteunen miniatuurafbeeldingen. U kunt een DCM-bestand naar een DCMD-bestand converteren door het bestand in DiskCatalogMaker te openen, Bestand → Opslaan als ... te selecteren en vervolgens te kiezen om op te slaan als een DCMD-bestand.

Programma's die openen DCM bestanden
Macintosh
Roxio Toast
Fujiwara DiskCatalogMaker

Bestandstype3 DCM Audio Module

Ontwikkelaar N/A
Categorie Geluidsbestanden
Formaat N/A

.DCM optienummer3

Muziekbestand of "module" gecodeerd in het DCM-formaat

Programma's die openen DCM bestanden

Over DCM bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .dcm is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype DCM Audio Module beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.