Hoofd : Bestandsextensies : .dbx Het dossier

.dbx Bestandsextensie

Bestandstype1 Outlook Express E-mail Folder

Ontwikkelaar Microsoft
Categorie Misc-bestanden
Formaat Binary

Wat is DBX file?

Een DBX-bestand is een map die is gemaakt door Outlook Express, een e-mailprogramma van Microsoft. Het bevat e-mailberichten voor een specifieke mailbox. DBX-bestanden worden meestal opgeslagen in de gebruikersdirectory "Documenten en instellingen" en kunnen worden gekopieerd naar een andere map om een back-up te maken van e-mailberichten.

Meer informatie

DBX-mappen hebben namen die overeenkomen met hun e-mailmailbox. Algemene namen zijn bijvoorbeeld Inbox.dbx, Sent Items.dbx, Drafts.dbx en Deleted Items.dbx. Folders.dbx slaat de hoofdindex op voor alle postvakken. Als het ontbreekt, zal Outlook Express de mailboxen herindexeren en opnieuw aanmaken.

DBX-mailmappen kunnen worden geïmporteerd in Windows Mail (inbegrepen bij Windows Vista) door Bestand → Importeren → Berichten te selecteren en Import te kiezen e-mail vanuit een OE6-winkeldirectory en selecteer de DBX-map die u wilt importeren.

DBX-mappen kunnen in Windows Live Mail (inbegrepen bij Windows 7) worden geïmporteerd door Bestand → Importeren → Berichten → Microsoft Outlook Express te selecteren 6 en het lokaliseren van de juiste DBX-map.

Het Stellar DBX naar PST Converter-programma kan worden gebruikt om Outlook Express DBX-bestanden om te zetten naar het Outlook .PST -formaat. U kunt geconverteerde bestanden vervolgens opslaan in de indelingen Office 365, HTML, RTF en PDF.

OPMERKING: DBX-mappen mogen alleen in Outlook Express worden geopend of met een ander programma worden geïmporteerd. Als ze handmatig worden geopend of bewerkt, kunnen ze beschadigd raken en ervoor zorgen dat Outlook Express niet goed werkt.

Programma's die openen DBX bestanden
Windows
Microsoft Windows Mail
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook Express
Microsoft Windows Live Mail
Remo Recover Outlook Express
OE-Mail Recovery
Stellar DBX to PST Converter
Macintosh
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook Express

Bestandstype2 AutoCAD Database Extension File

Ontwikkelaar Autodesk
Categorie Plugin bestanden
Formaat Binary

.DBX optienummer2

Extensiebestand gebruikt door AutoCAD, een CAD-applicatie voor engineering en ontwerp; bevat aangepaste informatie die wordt gebruikt om informatie over lezen en schrijven te lezen; geschreven met behulp van de ObjectDBX API van Autodesk, waarmee ontwikkelaars programmatisch toegang hebben tot tekencomponenten.

Meer informatie

Externe ontwikkelaars kunnen .DWG bestanden lezen door DBX-extensies te maken. Sommige Adobe Acrobat-versies bundelen bijvoorbeeld verschillende DBX-bestanden voor het lezen van Autodesk CAD-tekeningen.

Programma's die openen DBX bestanden
Windows
Autodesk AutoCAD
Macintosh
Autodesk AutoCAD

Bestandstype3 Dropbox Encrypted Database File

Ontwikkelaar Dropbox
Categorie Database bestanden
Formaat N/A

.DBX optienummer3

Een DBX-bestand bevat een gecodeerde database die wordt gebruikt door Dropbox, een online hostingservice voor bestanden. Het slaat versleutelde informatie op over de Dropbox van een gebruiker in .SQLITE recordformaat. DBX-bestanden kunnen recentelijk gewijzigde bestanden bevatten, het lokale pad naar een Dropbox-map en het e-mailadres van de gebruiker.

Meer informatie

DBX-bestanden worden door Dropbox gebruikt om verschillende soorten gegevens op te slaan en zijn vergelijkbaar met .DB databasebestanden maar zijn gecodeerd. De naam van het bestand geeft aan welk type informatie het bestand bevat, zoals filecache.dbx, notifications.dbx, photo.dbx of config.dbx.

DBX-bestanden worden in verschillende mappen opgeslagen in Dropbox-installatiemappen. De config.dbx wordt opgeslagen op de volgende locaties:

Windows XP: C: \ Documents and Settings \% USERNAME% \ Application Data \ Dropbox \ C: \ Documents and Settings \% USERNAME% \ Local Settings \ Toepassingsgegevens \ Dropbox \

Windows Vista, 7, 8, 8.1 en 10: C: \ Gebruikers \% USERNAME% \ AppData \ Lokaal \ Dropbox \ C: \ Gebruikers \% USERNAME% \ AppData \ Roaming \ Dropbox \

MacOS: /Users/$USER/.dropbox /

Linux: /home/$USER/.dropbox /

Programma's die openen DBX bestanden

Over DBX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .dbx is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Dropbox Encrypted Database File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.