Hoofd : Bestandsextensies : .d Het dossier

.d Bestandsextensie

Bestandstype1 D Source Code File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Text

Wat is D file?

Broncode geschreven in de D-programmeertaal; vergelijkbaar met C ++, maar ook beïnvloed door C #, Java en Eiffel; kan worden geopend en bewerkt in een teksteditor, maar vereist dat een D-compileerprogramma wordt gecompileerd tot een uitvoerbaar programma.

Programma's die openen D bestanden
Windows
Code Blocks
IDM UltraEdit
Linux
Code Blocks
IDM UltraEdit
Macintosh
MacroMates TextMate
Lemkesoft GraphicConverter
Code Blocks
IDM UltraEdit

Bestandstype2 Source Dependency File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Text

.D optienummer2

Een D-bestand is een bronafhankelijkheidsbestand dat wordt gegenereerd door GCC, een GNU C-compiler. Het bevat afhankelijkheden in platte tekst die de bestanden beschrijven die werden gebruikt om gecompileerde objecten ( .O bestanden) te maken door een C-compiler. D-bestanden worden automatisch gegenereerd wanneer de -MMD-vlag wordt geactiveerd bij het compileren met GCC.

Meer informatie

D-bestanden worden meestal gebruikt door GNU Make, een hulpprogramma dat wordt gebruikt om het maken van uitvoerbare bestanden en andere niet-bronbestanden van een programma te besturen. D-bestanden kunnen ook door elke teksteditor worden geopend, omdat ze platte tekst opslaan.

Programma's die openen D bestanden

Over D bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .d is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Source Dependency File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.