Hoofd : Bestandsextensies : .cpp Het dossier

.cpp Bestandsextensie

Bestandstype C++ Source Code File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Text

.CPP optienummer

Een CPP-bestand is een broncodebestand geschreven in C ++, een populaire programmeertaal die functies zoals objectgericht programmeren toevoegt aan C. Het kan een op zichzelf staand programma zijn dat alle code of een van de vele bestanden bevat waarnaar wordt verwezen in een ontwikkelingsproject. CPP-bestanden moeten worden gecompileerd door een C ++ -compiler voor het doelplatform voordat de code kan worden uitgevoerd.

Meer informatie

CPP-bestand geopend in Apple Xcode 10.1

C ++ is een van de meest populaire programmeertalen, waardoor CPP-bestanden zeer vaak voorkomen bij ontwikkelaars. U kunt CPP openen en bewerken met een teksteditor, zoals Microsoft Notepad of Apple TextEdit.

Programma's met syntaxisaccentuering, automatische aanvulling en andere handige hulpprogramma's zijn echter het nuttigst voor openen en bewerken CPP-bestanden. Enkele voorbeelden van deze programma's zijn Microsoft Visual Studio, Code Blocks en Apple Xcode.

Gemeenschappelijk CPP bestandsnamen

main.cpp - De bestandsnaam van de broncode die meestal wordt gebruikt voor de main () -functie van een C ++ -programma, waar het programma wordt uitgevoerd.

Programma's die openen CPP bestanden
Windows
gVim
ES-Computing EditPlus
Richardson EditRocket
Embarcadero Technologies C++ Builder
Microsoft Visual Studio
Eclipse
Microsoft Visual Studio Code
Code Blocks
BloodshedSoftware Dev-C++
IDM UltraEdit
Linux
GNU Compiler Collection (GCC)
Richardson EditRocket
Eclipse
Eclipse CDT
Code Blocks
IDM UltraEdit
Macintosh
MacroMates TextMate
MacVim
GNU Compiler Collection (GCC)
Richardson EditRocket
Apple Xcode
Eclipse
Freescale CodeWarrior Development Tools
Code Blocks
IDM UltraEdit

Over CPP bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .cpp is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype C++ Source Code File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.