Hoofd : Bestandsextensies : .config Het dossier

.config Bestandsextensie

Bestandstype Configuration File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Ontwikkelaarsbestanden
Formaat Text

.CONFIG optienummer

Een CONFIG-bestand is een configuratiegegevensbestand dat door verschillende toepassingen wordt gebruikt. Het bevat parameters voor platte tekst die instellingen of voorkeuren definiëren voor het bouwen of uitvoeren van een programma. CONFIG-bestanden worden vaak genoemd door softwareontwikkelprogramma's voor het configureren van applicaties.

Meer informatie

Een voorbeeld van een CONFIG-bestand is het Microsoft Web.config-bestand, dat kan worden bewerkt met Visual Web Developer, een programma dat wordt meegeleverd met Microsoft Visual Studio. Dit bestand bevat XML-configuratiegegevens die bepalen hoe een website werkt, van afzonderlijke pagina's tot een volledige ASP.NET-toepassing.

OPMERKING: CONFIG-bestanden worden als onbewerkte tekst opgeslagen en u kunt ze bekijken en bewerken met een teksteditor zoals Microsoft Notepad. U moet een CONFIG-bestand echter niet bewerken zonder eerst de inhoud ervan te kennen, omdat dit het bestand kan beschadigen en de bijbehorende toepassing kan beschadigen.

Programma's die openen CONFIG bestanden
Windows
Microsoft Notepad
Adobe Dreamweaver
Microsoft Visual Studio
Microsoft WordPad
Macintosh
MacroMates TextMate
Adobe Dreamweaver
Apple TextEdit

Over CONFIG bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .config is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Configuration File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.