Hoofd : Bestandsextensies : .cnc Het dossier

.cnc Bestandsextensie

Bestandstype1 CNC Machine Tool Path

Ontwikkelaar Denford
Categorie CAD-bestanden
Formaat N/A

Wat is CNC file?

Een CNC-bestand is een padbestand gemaakt door QuickCAM Pro, een programma waarmee snijpaden worden gemaakt voor het bewerken van 3D-onderdelen op een freesmachine. Het bevat padinstructies voor het snijden van een 3D-onderdeel met behulp van een CNC-freesmachine. CNC-bestanden kunnen worden gemaakt op basis van 3D-modellen of 2D-afbeeldingen.

Meer informatie

CNC-freesmachines worden gebruikt om materiaal van een object te verwijderen met behulp van roterende messen. Deze machines worden bestuurd door computers om voorgeprogrammeerde machinebesturingsopdrachten uit te voeren. Het CNC-bestand is gemaakt door QuickCAM Pro en bevat een pad dat in een CNC-freesbank wordt geladen om het frezen te regelen.

OPMERKING: CNC staat voor computer numerieke besturing.

Programma's die openen CNC bestanden

Bestandstype2 PartMaster CNC File

Ontwikkelaar Dolphin Cad Cam
Categorie CAD-bestanden
Formaat Binary

.CNC optienummer2

CAD-bestand gemaakt door Dolphin PartMaster, een CAD / CAM-toepassingssuite gebruikt voor het ontwerpen en vervaardigen van componenten; slaat toolpad-coördinaten op voor een werktuigmachine, zoals een boormachine, voor het maken van een vervaardigd onderdeel; kan visueel worden gesimuleerd in de software.

Meer informatie

CNC-bestanden kunnen niet rechtstreeks op machine-apparatuur worden gebruikt, omdat ze niet worden herkend door specifieke controllers van machinegereedschappen. Daarom moeten CNC-bestanden worden nabewerkt met behulp van het programma Postprocessor (Dpost.exe) dat bij PartMaster wordt geleverd. Postprocessor maakt TPD-bestanden (tool path data) die kunnen worden vertaald in een indeling die bruikbaar is door de werktuigmachine. OPMERKING: CNC-bestanden worden gemaakt door PartMaster CAM (Dcam.exe), een van de programma's die bij de PartMaster-toepassingssuite worden geleverd.

Programma's die openen CNC bestanden
Windows
Dolphin
Dolphin Cad Cam PartMaster
Linux
Dolphin
Macintosh
Dolphin

Over CNC bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .cnc is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype PartMaster CNC File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.