Hoofd : Bestandsextensies : .cml Het dossier

.cml Bestandsextensie

Bestandstype1 Chemical Markup Language File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gegevensbestanden
Formaat Binary

Wat is CML file?

XML-bestand opgeslagen in de Chemical Markup Language-indeling (CML), een standaard die wordt gebruikt om chemische informatie te specificeren; bevat beschrijvingen van molecuulstructuren of andere chemische informatica-gegevens; gebruikt voor het uitwisselen en archiveren van chemische gegevens.

Meer informatie

De CML-taal voldoet aan een strikte DTD-specificatie die is opgenomen in een .XSD XML-schemabestand. Sinds de eerste release van het CML-formaat zijn er meerdere versies van het schema ontwikkeld.

Programma's die openen CML bestanden
Windows
Avogadro
Linux
Avogadro
Open Babel
Bioclipse
Macintosh
Avogadro
iBabel

Bestandstype2 Crazy Machines Lab File

Ontwikkelaar Viva Media
Categorie Spelbestanden
Formaat Binary

.CML optienummer2

Spelbestand gebruikt door Crazy Machines, een creatief op fysica gebaseerd puzzelspel; slaat een verzameling experimenten op, dit zijn spelniveaus die door de gebruiker worden gespeeld; stelt spelers in staat om niveaus samen te groeperen.

Meer informatie

Een lab genaamd "My Lab" kan door de speler worden gebruikt om aangepaste experimenten in het spel te maken. In My Lab kunnen spelers experimenten naar .CME -bestanden exporteren en CME-bestanden importeren. Op deze manier kunnen spelers experimenten in hun lab met anderen delen.

OPMERKING: CML-bestanden worden opgeslagen in de map \ data \ labs \ in de installatiemap van Crazy Machines.

Programma's die openen CML bestanden

Bestandstype3 CryptoMailer Encrypted File

Ontwikkelaar TheGreenBow
Categorie Misc-bestanden
Formaat Binary

.CML optienummer3

Bestand gemaakt door CryptoMailer, een programma dat wordt gebruikt voor het veilig verzenden van bestanden als e-mailbijlagen; slaat een bestand op dat is versleuteld door de kopie van de gebruiker van de CryptoMailer-software; kan worden gedecodeerd en geopend door ontvangers waarop de CryptoMailer-software is geïnstalleerd.

Meer informatie

CryptoMailer kan worden geïntegreerd met Microsoft Outlook, Windows Live Mail en Thunderbird e-mailclients, evenals webmailprogramma's.

Programma's die openen CML bestanden

Bestandstype4 OGC Web Map Context Document

Ontwikkelaar Open Geospatial Consortium
Categorie GIS-bestanden
Formaat XML

.CML optienummer4

Een CML-bestand is een gegevensbestand dat wordt gebruikt door verschillende GIS-toepassingen, zoals gvSIG en WMC Client voor ArcGIS. Het bevat de lagen en parameters van een webmapproject in XML-indeling. Met CML-bestanden kunnen webmapprojecten op verschillende tijden en locaties met dezelfde huidige weergaven worden geopend wanneer de projecten voor het laatst werden geopend.

Meer informatie

In 1999 heeft het Open Geospatial Consortium (OGC) een standaardprotocol ontwikkeld met de naam Web Map Service (WMS). Dit protocol is gebruikt voor georeferencing van kaartafbeeldingen geproduceerd door een kaartserver met behulp van gegevens uit een GIS-database via internet.

WMC-, CML- en XML-bestanden worden gebruikt om contextuele informatie op te slaan om kaartweergaven na te bootsen met Web Map Services (WMS) -lagen op andere GIS-platforms. Deze bestanden bevatten niet alleen de informatie die nodig is om een kaart weer te geven, maar ze slaan ook metadata op, zoals de informatie over de WMS-serverlagen in de kaartenset en de herkomst van het CML-bestand.

Programma's die openen CML bestanden

Over CML bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .cml is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype OGC Web Map Context Document beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.