Hoofd : Bestandsextensies : .cerber Het dossier

.cerber Bestandsextensie

Bestandstype Cerber Ransomware Encrypted File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.CERBER optienummer

Een CERBER-bestand is een bestand dat is gecodeerd door Cerber ransomware, een virus dat door cybercriminelen wordt gebruikt om de computerbestanden van een gebruiker te kapen. Het bevat het persoonlijke bestand van een gebruiker, zoals een .DOC , .JPG , of .MP3 bestand, versleuteld met AES-265 en RSA-methoden. CERBER-bestanden werden populair in 2016 en zijn vergelijkbaar met .LOCKY en .ZZZZZ bestanden die zijn gemaakt door Locky ransomware.

Meer informatie

Het Cerber-virus is zeer gevaarlijke malware. Het wordt vaak ransomware genoemd, waarbij het doel van het virus is om uw bestanden te laten gijzelen en u dwingen bitcoins aan de dader te betalen om uw bestanden te decoderen. Het virus is een trojaans paard dat gewoonlijk wordt verspreid via spam-e-mails met geïnfecteerde bijlagen of kwaadaardige links. Zodra het virus uw computer beïnvloedt, begint het uw bestanden te versleutelen, te hernoemen en te coderen. Bij het coderen van uw bestanden maakt het virus .TXT , .HTML en .VBS bestanden die instructies bevatten voor het betalen van de criminelen. Deze bestanden worden in elke map geplaatst die CERBER-bestanden bevat.

U kunt de Trend Micro Ransomware-bestandsdecodeerder gebruiken voor het decoderen van CERBER-bestanden. Het is echter belangrijk dat u het Cerber-virus verwijdert voordat u de bestanden decodeert. U kunt het virus handmatig verwijderen of door antivirussoftware te gebruiken. Als u een back-up van uw bestanden hebt, kunt u ook een volledig systeemherstel uitvoeren.

Gemeenschappelijk CERBER bestandsnamen

[10 willekeurige tekens] .cerber - Dit is het uiterlijk van bestanden die zijn geïnfecteerd en gecodeerd door het Cerber-virus.

Programma's die openen CERBER bestanden

Over CERBER bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .cerber is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Cerber Ransomware Encrypted File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.