Hoofd : Bestandsextensies : .c4d Het dossier

.c4d Bestandsextensie

Bestandstype Cinema 4D Model File

Ontwikkelaar MAXON Computer
Categorie 3D-beeldbestanden
Formaat N/A

.C4D optienummer

Een C4D-bestand is een driedimensionaal model gemaakt met Cinema 4D, een professioneel 3D-modellerings- en animatieprogramma. Het bevat een scène die bestaat uit een of meer objecten met positie-, rotatie-, draaipunten-, net- en animatie-informatie. C4D-bestanden kunnen worden geëxporteerd naar beeldbewerkingsprogramma's, zoals Photoshop en Illustrator, evenals videobewerkingsprogramma's, zoals After Effects en Final Cut Pro.

Meer informatie

C4D-bestand geopend in Maxon Cinema 4D R18

Cinema 4D wordt geleverd met een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen om realistische afbeeldingen en grafische afbeeldingen voor films te maken , games, architectuurontwerp en bewegende afbeeldingen. Het programma biedt een verscheidenheid aan hulpmiddelen, waaronder een beeldhouwen-gereedschapset voor het vormgeven van je creaties en een motion-tracker die 3D-elementen en livebeelden combineert. Cinema 4D wordt ook geleverd met materiaal- en objectbibliotheken die vol zijn met vooraf ingestelde objecten, animaties en materialen die toegankelijk zijn via de Inhoudsbrowser.

Het C4D-bestand is het belangrijkste bestandstype dat is gekoppeld aan Cinema 4D. Wanneer u uw model opslaat, wordt het C4D-bestand gemaakt door Cinema 4D om alle informatie over het model op te slaan. Het C4D-bestand kan door Cinema 4D opnieuw worden geopend en wordt ondersteund door andere grafische programma's zoals Adobe After Effects en Unity Technologies Unity. U kunt C4D-bestanden in After Effects importeren door Bestand → Importeren te selecteren. Om C4D-bestanden in Unity te importeren, plaatst u eenvoudig het C4D-bestand in de map "Assets" van uw project en wordt het bestand automatisch geïmporteerd en weergegeven in de projectweergave. U kunt het vervolgens naar de scènemenweerweergave slepen.

OPMERKING: de term "C4D" wordt ook gebruikt als een afkorting voor het programma zelf. Cinema 4D is beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans, Frans en andere talen.

Programma's die openen C4D bestanden
Windows
MAXON Cinema 4D
Okino Computer Graphics PolyTrans
Macintosh
MAXON Cinema 4D

Over C4D bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .c4d is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Cinema 4D Model File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.