Hoofd : Bestandsextensies : .bc5b Het dossier

.bc5b Bestandsextensie

Bestandstype Ransomware Encrypted File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.BC5B optienummer

Een BC5B-bestand is een bestand dat is gecodeerd door ransomware, een virus dat wordt gebruikt door cybercriminelen. Het bevat een gebruikersbestand, zoals een .JPG , .WMV of .DOCX bestand, dat is gecodeerd door de malware.

Meer informatie

Het doel van ransomware is om je bestanden te laten gijzelen en je te dwingen de dader te betalen (gewoonlijk door middel van bitcoin) om je bestanden te ontgrendelen. Het virus is een trojaans paard dat is geïntroduceerd via een persoonlijk document (waarschijnlijk een nep-factuur .DOC of DOCX-bestand waarin u wordt gevraagd om macro's in te schakelen) die aan een e-mail is gekoppeld. Zodra het virus uw computer beïnvloedt, begint het uw bestanden te versleutelen, te hernoemen en te coderen. Het virus genereert meestal een .TXT losgeldbrief die u informeert over de codering van uw bestanden en wat u moet doen om ze te herstellen.

Er is momenteel geen programma beschikbaar om uw bestanden effectief te herstellen. Als u een back-up van uw bestanden maakt, kunt u een volledig systeemherstel uitvoeren. Anders is de enige bekende manier om uw geïnfecteerde bestanden te decoderen, de crimineel voor de privésleutel te betalen en het programma te ontsleutelen.

Programma's die openen BC5B bestanden
Windows
System Restore

Over BC5B bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .bc5b is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Ransomware Encrypted File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.