Hoofd : Bestandsextensies : .azw Het dossier

.azw Bestandsextensie

Bestandstype Amazon Kindle eBook File

Ontwikkelaar Amazon
Categorie eBook-bestanden
Formaat Binary

.AZW optienummer

Een AZW-bestand is een digitaal eBook dat is geformatteerd voor de Amazon Kindle, een draadloos leesapparaat. Het bevat opgemaakte boektekst en hoofdstukmarkeringen en is vergelijkbaar met een Mobipocket .PRC -bestand. AZW-bestanden kunnen van een pc naar de Kindle worden overgebracht via een standaard USB-verbinding en kunnen ook worden gelezen met behulp van de Kindle-desktopsoftware.

Meer informatie

De meeste AZW-bestanden bevatten DRM-beveiliging die hen alleen toelaat om te worden bekeken op de Amazon Kindle of met Amazon Kindle-leessoftware. Het is echter mogelijk om onbeschermde Kindle-eBoeken te bekijken op een pc met Mobipocket Reader door de bestandsextensie te wijzigen van ".azw" in ".prc."

Programma's die openen AZW bestanden
Windows
Nuance OmniPage
Amazon Kindle for PC
Calibre
Cool Reader
Linux
Calibre
Cool Reader
Android
Cool Reader
Macintosh
Amazon Kindle for Mac
Calibre
Cool Reader
iOS
Amazon Kindle

Over AZW bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .azw is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Amazon Kindle eBook File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.