Hoofd : Bestandsextensies : .avchd Het dossier

.avchd Bestandsextensie

Bestandstype High Definition Video File

Ontwikkelaar Sony, Panasonic
Categorie Videobestanden
Formaat N/A

.AVCHD optienummer

Een op bestanden gebaseerd formaat voor het digitaal opnemen en afspelen van high-definition video; de naam is een acroniem dat staat voor Advanced Video Coding High Definition.

Meer informatie

Het AVCHD-formaat werd in 2006 geïntroduceerd nadat het gezamenlijk werd ontwikkeld door Sony en Panasonic, voornamelijk voor gebruik in high-definition consumentencamcorders. Als een formaat is AVCHD gunstiger dan .HDV en is het een formaat dat aanvaardbaar is voor professioneel gebruik.

Het afspelen van het AVCHD-formaat wordt niet door alle Blu-ray Disc-spelers ondersteund, ook al deelt AVCHD dit wel veel overeenkomsten met het formaat met Blu-ray Disc, het maakt geen deel uit van de Blu-ray Disc-specificatie.

OPMERKING: Er is een incompatibiliteit bekend met het AVCHD-formaat binnen de originele HD Writer-import- en bewerkingssoftware van het merk Panasonic, die werd verscheept van 2006 tot 2008. Deze versie van HD Writer kan het huidige 1080i-formaat of nieuwer niet herkennen formaten zoals 1080p50 of 1080p60. De nieuwere HD Writer AE kan in feite het nieuwere 1080i-formaat lezen terwijl versies 2 en hoger 1080p (in beide framesnelheden) kunnen lezen.

Programma's die openen AVCHD bestanden
Windows
VideoLAN VLC media player
Corel VideoStudio
Xilisoft Video Converter Ultimate
Pinnacle Studio
Linux
VideoLAN VLC media player
Macintosh
VideoLAN VLC media player
Xilisoft Video Converter Ultimate
iOS
VideoLAN VLC for iOS

Over AVCHD bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .avchd is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype High Definition Video File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.