Hoofd : Bestandsextensies : .aurora Het dossier

.aurora Bestandsextensie

Bestandstype Aurora Ransomware Encrypted File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Gecodeerde bestanden
Formaat N/A

.AURORA optienummer

Een AURORA-bestand is een bestand dat is gecodeerd door het Aurora-virus, een trojaans paard dat wordt gebruikt door cybercriminelen. Het bevat een gebruikersbestand, zoals een .WMV , .MP4 , .XLSX , of .PDF bestand, versleuteld met de 2048 bit RSA-sleutel. AURORA-bestanden kwamen in 2018 voor en zijn vergelijkbaar met .LOCKY en .ODIN bestanden.

Meer informatie

Het Aurora-virus is zeer gevaarlijke malware. Het wordt gewoonlijk ransomware genoemd, waarbij het doel van het virus is om je bestanden te laten gijzelen en je dwingen de dader te betalen (meestal ongeveer $ 100 USD aan bitcoin) om je bestanden te ontgrendelen. Het virus is een trojaans paard dat meestal wordt geïntroduceerd via een persoonlijk .DOC -bestand dat aan een e-mail is gehecht. Zodra het virus uw computer beïnvloedt, begint het uw bestanden te versleutelen, te hernoemen en te coderen. Het virus genereert vervolgens een .TXT losgeldbrief met de naam HOW_TO_DECRYPT_YOUR_FILES.txt, die u informeert over de overname en wat u moet doen om uw bestanden te herstellen.

Er is momenteel geen programma beschikbaar om uw bestanden effectief te herstellen. Als u een back-up van uw bestanden maakt, kunt u een volledig systeemherstel uitvoeren. Anders is de enige bekende manier om uw geïnfecteerde bestanden te decoderen, de dader te betalen voor de privésleutel en het programma te ontsleutelen.

Programma's die openen AURORA bestanden
Windows
System Restore

Over AURORA bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen wat het bestand met de extensie * .aurora is verantwoordelijk voor en hoe het te openen.

Het bestandstype Aurora Ransomware Encrypted File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht FileExt. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en getest.